Virusul gripal sezonier confirmat în alte două cazuri medicale în judeţul SuceavaSănătate

Virusul gripal sezonier confirmat în alte două cazuri medicale în judeţul Suceava

       Accesări: 306

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit săptămâna trecută confirmarea prezenţei virusului gripal sezonier la doi pacienţi care s-au prezentat la medic cu afecţiuni clinic compatibile cu gripa. Astfel de suspiciuni au fost raportate în 19 cazuri, 8 pacienţi necesitând spitalizare în secţiile de boli infecţioase din municipiile Rădăuţi şi Suceava.

Institutul Cantacuzino din Bucureşti  a confirmat prezenţa virusului gripal sezonier AH1 la o pacientă  cu vârsta de 55 ani, din zona Suceava şi a virusului gripal de tip AH3, la un pacient de 41 de ani, nespitalizat. Evoluţia celor doi pacienţi a fost favorabilă sub tratament specific.

Autorităţile sanitare au confirmat şi al doilea deces al unui sucevean în urma gripei. În data de 15 februarie 2016, un pacient diagnosticat cu virus gripal sezonier AH1N1, cu domiciliul în zona Vatra Dornei, a decedat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj Napoca unde era internat din data de 9 februarie. Pacientul, în vârstă de 58 de ani, prezenta numeroase afecţiuni cronice asociate.

Niciunul din cei trei pacienţi diagnosticaţi  cu gripă nu a fost vaccinat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu tendinţă de extindere regionala în zona sudică (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dîmboviţa, Argeş) şi cu cazuri sporadice în alte judeţe. Săptămâna trecută au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, la fel ca în săptămâna precedentă, toate cu virus gripal A(H1) sezonier. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 33, din care 31 cu A(H1) sezonier şi 2 cu AH3.

ȘTIRI