Vineri are loc Marșul pentru viață la FălticeniLocal

Vineri are loc Marșul pentru viață la Fălticeni

       Accesări: 634

În perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din România și Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață, organizat în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, pe 25 martie.

Și anul acesta, Marșul pentru viață este organizat la Fălticeni, vineri 23 martie, începând cu ora 12, de către Asociația Pro – Vita Fălticeni, Asociația Bucovina Profundă, Asociația Studenților pentru viață în colaborare cu unitățile școlare din Municipiu.

Punctul de întâlnire va fi în Piața Nada Florilor, din fața Catedralei Învierii Domnului, iar participanții se vor deplasa pe traseul Aleea Pietonală (Faleza) – Primăria Fălticeni – Str. Mihai Eminescu- Spitalul Fălticeni –  Nicolae Beldiceanu – Biserica Sfântul Ilie – 2 Grăniceri – Statuia Grănicerului – Strada Dogari – Piața Nada Florilor.

Marșul pentru viață se va desfășura într-un mod organizat cu sprijinul Poliției Locale și a Jandarmeriei și are tema „O lume pentru viață” și oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilită­ții și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite orga­nizații pro-viață locale sau diferite culte.

De aceea, prin organizarea acestui eveniment sunt transmise mesaje pro – viață și pro – familie, și mai ales de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu.

Pe de altă parte, se dorește să se tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante pentru societatea românească, și anume faptul că România ocupă locul al II- lea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul I).

În România s-au efectuat peste 22.850.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016.

Se dorește evidențierea rolului extrem de important pe care îl are familia, cei apropiați și societatea, în ansamblu, în sprijinirea femeilor aflate în așa-numita criză de sarcină.

Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului, și se gândește la posibilitatea de a face avort. Aceasta apare din cauza unor probleme exterioare cărora femeia nu reușește să le facă față. 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort.

Prin Marșul pentru Viață se promovează conștientizarea societății și sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin nașterea pruncului.

ȘTIRI