Vineri se desfășoară Bursa Locurilor de Muncă. La Fălticeni sunt disponibile aproape 40 de locuri de muncăActualitate

Vineri se desfășoară Bursa Locurilor de Muncă. La Fălticeni sunt disponibile aproape 40 de locuri de muncă

       Accesări: 2004

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava va organiza vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 10.00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul va avea loc simultan în Suceava (la Iulius Mall) și la sediile agențiilor locale din Fălticeni, Rădăuți și Cîmpulung Moldovenesc.

Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, bursa a înregistrat un număr de 530 locuri vacante la nivelul județului, din care: 282  posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 39 la Fălticeni, 143 la Rădăuți și 66 la Cîmpulung Moldovenesc.

Și-au anunțat prezența cel puțin 86 de angajatori, 38 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 11 la bursa din Fălticeni, 15 la bursa din Rădăuți și 22 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante la nivelul judeţului sunt construcţiile, industria alimantară şi industria construcţiilor metalice, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere  menţionăm cel al telecomunicaţiilor, al activităţilor de servicii privind forţa de muncă, al publicităţii şi activităţilor de studiere a pieţei.

Calificările cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt  cele de dulgher, zidar, tâmplar, sudor, electrician, lucrător comercial, fără a limita la acestea posibilităţile de ocupare a celor 502 locuri vacante.  

Printre cele mai căutate specializări cu studii  superioare sunt inginerii, economiștii şi specialiştii în marketing, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 28 de posturi, până în prezent”, a precizat Anca Capverde.

Cu prilejul bursei, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru a obţine un contract de muncă în străinătate şi suport în vederea relocării, prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

Sunt disponibile un număr de 716  locuri vacante în statele membre UE, cele mai consistente oferte fiind în domeniul sănătăţii, ca asistent medical pe piaţa britanică a muncii şi în domeniul turismului din Malta, ca şofer autocar.

ȘTIRI