Victorie în deplasare pentru Șomuz Fălticeni la debutul în noul campionatSport

Victorie în deplasare pentru Șomuz Fălticeni la debutul în noul campionat

       Accesări: 1220

Șomuz Fălticeni a pășit cu dreptul în noua ediție a Ligii a 3-a.

Echipa din Fălticeni a câștigat cu 1-0 meciul din deplasare, pe terenul nou-promovatei CSM Bacău.

Victoria fălticenenilor a fost însă mult mai clară decât o arată scorul. Elevii profesorilor Daniel Stoica și Florin Ailenei au controlat jocul autoritar.

Pe lângă golul marcat de Andrei Marinescu, Șomuz a fost aproape să fructifice alte 4-5 situații de gol, prin Franck Tcassem (3 situații), Eduard Julei și Alin Priboi.

Echipa din Bacău, aflată la debutul în Liga 3, nu a fost un adversar care să poată să emită pretenții în fața celor de la Șomuz.

În dreptul gazdelor am notat doar câteva lovituri libere din preajma porții fălticenene, care nu i-au pus mari probleme căpitanului Cătălin Pascal.

De remarcat calitatea proastă a suprafeței de joc de pe Stadionul „Constantin Anghelache” (Letea), care a afectat construcția jocului.

Victoria în fața CSM-ului le oferă fălticenenilor un moral bun înaintea celor două jocuri dificile care urmează.

Vinerea viitoare, Șomuz revine la Bacău pentru a o întâlni pe Aerostar, una dintre pretendentele la promovare, apoi, pe 7 septembrie, echipa va juca primul meci în fața propriilor suporteri, în compania Bucovinei Rădăuți.

Vorbind de suporteri, trebuie să spunem că echipa a fost susținută în tribuna Stadionului Letea de cel puțin 10 fălticeneni, care au făcut deplasarea la Bacău pe cont propriu.

Șomuz Fălticeni are și un nou look la debutul sezonului. Pe lângă echipamentul de prezentare, jucătorii au intrat pe teren în noul echipament, în culorile clubului, „roșu, alb, negru”, o dorință mai veche a oamenilor din staff-ul echipei dar și a suporterilor.

“Chiar dacă am câștigat, echipa nu este încă omogenă. Din această perspectivă este bine ca am jucat în prima etapă cu o echipa nou promovată. Au fost și alte ocazii de a înscrie, pe care însă nu am reușit să le fructificăm. Pe fondul dominării noastre a venit și golul.

Suntem multumiți de rezultat și sperăm ca etapa viitoare să fructificam fiecare ocazie pe care o vom avem, deoarece întâlnim o echipa mult mai experimentată. Ne bucurăm că am reușit să le facem o surpriză plăcută suporterilor, de acasă și de pe stadion, dar și celor care au încredere în această echipă și o susțin, de la primarul Cătălin Coman până la sponsorii care ne sunt alături”, ne-a declarat Iulian Darabă, managerul sportiv al echipei Șomuz Fălticeni.

CSM Bacău – Șomuz Fălticeni 0-1 (0-0)

Marcator: Mateiciuc Andrei – min. 78

CSM Bacău: Cîmpianu T. – Onica A., Mocanu A., Preda D., Nicodim F., Bucur B., Enea R., Belecciu A., Tofan C., Strat C., Mocanu G.

Rezerve: Sustac S., Gherman M., Bobarnac A., Zarcu C., Istrate R., Istrate A., Vlad C.

Antrenori: Florean Giani și Penofe Gheorghe.

Șomuz Fălticeni: Pascal C. – Chiseliță F., Marinescu R, Murărașu A., Iorga G., Afalna C., Zamă I. (75 Song A.), Njindja W. (46 Priboi A.), Julei E., Mateiciuc A. (90+1 Ionescu P.), Tchassem F.

Rezerve neutilizate: Pascal A., Plăcintă C., Baciu A.

Antrenori: Daniel Stoica. Ailenei Florin (secund)

Arbitri:  Neculcea Bogdan, la centru, Călin Daniel și Spînu Nicolas, la cele două tușe (toți din București).

Vezi rezumatul video al partidei

Galerie foto

ȘTIRI