Victor Ponta și-a depus demisia din funcția de premier al RomânieiActualitate

Victor Ponta și-a depus demisia din funcția de premier al României

       Accesări: 43

Victor-Ponta (1)

Premierul Victor Ponta și-a depus mandatul de premier. Anunțul a fost făcut de Liviu Dragnea, președintele PSD. În această dimineață au fost făcute primele declarații la Palatul Victoria. Liderul social-democraților a convocat în această după-amiază coaliţia de guvernare pentru a decide dacă actuala majoritatea mai funcţionează în Parlament şi fără Victor Ponta.

„Nu trebuie să fii surd sau orb când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Unii parteneri nu înţeleg asta.”, a declarat Liviu Dragnea. ”Premierul Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul. Nu se mai poate aşa ceva. O să vă spun mai multe la ora 13.00.”

Președintele PSD nu a făcut nici o referire despre o eventuală demisie a vicepremierului Gabriel Oprea, nici dacă PSD este dispus să rămână în alianţă cu UNPR.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primul ministru va gestiona problemele guvernamentale până când se va găsi o altă soluție.

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru.”, a declarat Victor Ponta. Nu vreau și nici nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începînd de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru. Fac acest lucru pentru că în anii de politician am rezistat la orice bătălie cu adversarii politici însă nu mă bat cu oamenii”.

Victor Ponta afirmă că supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri de putere și crede că agresivitatea și violența verbală este un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm.

”Sper ca depunerea mandatului și al guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat. Într-un climat de instabilitate politică, este imposibil să promovezi noi proiecte pozitive. Eu mă pricep doar la proiecte pozitive.”a mai spus fostul premier al României. ”Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat acest Guvern, liderilor de coaliţie şi sunt convins că forţele politice au de ce să se mândrească cu rezultatele economice şi sociale. Cei care speculează suferinţa oamenilor vor plăti un preţ scump. Până la formarea unui nou Guvern, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul Guvern va fi stabilit putem să predăm o situaţie economică mult mai bună decât am predat-o.”

Rudy Hödl

ȘTIRI