Viceprimarul Gheorghe Aldea îl contrazice pe primarul Cătălin Coman: ”Eu mi-am făcut datoria!”Actualitate

Viceprimarul Gheorghe Aldea îl contrazice pe primarul Cătălin Coman: ”Eu mi-am făcut datoria!”

       Accesări: 93

Va fi sau nu înlocuit din funcție? La această întrebare actualul viceprimar va avea răspunsul peste mai puțin de 24 de ore. Mâine se decide dacă Gheorghe Aldea rămâne în dubla postură de acum sau va rămâme doar consilier local.

Aleșii din deliberativul fălticenean sunt cei care vor hotărî dacă penelistul Gheorghe Aldea pleacă sau stă pe postul care l-a consacrat ca al doilea cel mai longeviv viceprimar al urbei din ultimii 25 de ani.

Acesta nu mai este dorit de primarul Cătălin Coman, care și-a exprimat clar dorința de a face echipă cu un viceprimar PSD, din actuala majoritate pe care social-democrații o dețin în Consiliul Local.

Cu 6 ani și jumătate la activ, viceprimarul Aldea a mai supraviețuit unei tentative similare. Se întâmpla în anul 2010, când consilierii PSD au solicitat schimbarea din funcție.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acum se întâmplă din nou. Deși șansele de a-și păstra funcția sunt minime, Aldea a lăsat să se înțeleagă faptul că are un as în mânecă. După declarațiile publicate astăzi în Cronica de Fălticeni, viceprimarul iese la rampă și îl contrazice pe primarul Coman susținând că și-a făcut datoria.

”Nu fiți atât de sigur că schimbarea se va întâmpla. Întotdeauna pot să apară și alte surprize!”, a declarat viceprimarul Aldea pentru Cronica de Fălticeni.

Acesta a refuzat să spună despre ce surpriză ar fi vorba, în schimb s-a referit la motivele expuse de primarul Coman, cele care l-au determinat să inițieze proiectul de hotărâre amintit. Viceprimarul infirmă spusele șefului administrației locale menționând că în biroul său au venit în audiență cetățeni ai orașului și consilieri locali. El a respins ideea conform căreia în biroul viceprimarului s-a făcut politică.

”Nu are de unde să știe domnul primar ce am făcut eu în birou la mine și nici eu nu știu ce a făcut dumnealui în biroul său. Doar dacă are aparate de ascultat …Eu m-am întâlnit în acest birou al viceprimarului cu colegii mei consilieri. Am acordat audiențe în același birou, cetățenilor municipiului Fălticeni. Politica s-a făcut la biroul nostru de partid de pe Maior Ioan.”

Viceprimarul Fălticeniului este de părere că votul pe care el și colegii din ACL l-au dat pe proiectele care au picat în ultimele luni, nu au influențat sub nici o formă decizia luată de primarul Coman, dar ținut să sublinieze că toți colegii din PNL au fost bulversați de hotărârea primarului. Gheorghe Aldea s-a declarat deranjat de faptul că edilul șef nu i-a comunicat personal decizia, pe care o luase cu privire la schimbarea acestuia din funcție, deși cei doi se despărțiseră vinerea trecută chiar înaintea terminării programului de lucru, iar luni s-a trezit cu proiectul schimbării din funcție pe masă.

În replică la cele declarate de edilul șef pe linia îndatoririlor, viceprimarul a evidențiat faptul că din vara acestui an primarul Coman i-a tăiat din numărul atribuțiilor cu răspundere pe linie de Poliția Locală, administrarea domeniului public și privat al Municipiului Fălticeni, administrarea drumurilor, atribuții cu drept de semnătură. El a precizat că a fost lăsat și fără mașina de serviciu, folosită în primul tur al alegerilor prezidențiale pentru transportul votanților, Aldea fiind nevoit să se deplaseze pe durata serviciului, în oraș, mai mult pe jos.

”Mie mi s-au redus din atribuții! Erau atribuții cu drept de semnătură. Nu-mi explic ce s-a întâmplat atunci. Ori domnul primar a vrut să-și securizeze anumite chestiuni, dar oricum tot am acces la documente și din cealaltă calitate de consilier…Dacă domnul primar îmi reproșează mai puțină implicare, din păcate m-am implicat la câte atribuții am avut. M-am deplasat în oraș cu mijloacele mai mult proprii și mai mult pe jos. Mi-a fost retrasă și mașina de serviciu. Cea pe trebuia să o am a fost folosită la alegerile prezidențiale. Viceprimarul municipiului Fălticeni nu a avut voie să aibă mașină de serviciu, dar dacă vorbim de politică, să spun că mașina viceprimarului a fost folosită la cărat votanți pe data de 2 noiembrie.”

Privind retrospectiv, viceprimarul Aldea își reproșează câteva lucruri de pe vremea când USL și tandemul Coman-Aldea funcționa. El a ținut să-i reamintească primarului Coman că membrii PNL Fălticeni au avut un aport deloc neglijabil la câștigarea alegerilor locale din 2012, dar și la cele pentru Parlamentul României. ”Trebuie să-mi reproșez ceva: Foștii noștri colegi din USL, pesediștii, au uitat prea repede contribuția noastră și sprijinul la alegerea actualului primar în funcție, sprijinul pe care l-am acordat în cele două colegii 4 și 5, pentru deputați și senator. Nu numai eu, ci toți peneliștii am crezut în cuvântul lor. Am făcut o echipă pentru 4 ani. Îmi reproșez că am avut încredere, cu toate că ei, dacă mai țineți minte, în 2010, au mai avut o tentativă de schimbare, când tot Gheorghe Aldea era viceprimar. Hopul l-am trecut atunci, nu știu dacă voi trece și peste acesta.”

În ceea ce privește decizia de mâine, viceprimarul Fălticeniului este totuși sceptic, afirmând că după cum arată componența Consiliului Local, nu crede că poate fi alt deznodământ decât cel al schimbării din funcție.

”Dacă va fi joi ceea ce trebuie să se întâmple, eu plec cu inima împăcată că am mi-am făcut datoria față de cetățeni, și în mandatul plin – alături de fostul primar Vasile Tofan, și în cei doi ani și cinci luni în mandatul primarului Cătălin Coman. Eu mi-am făcut datoria de dimineața și până noaptea târziu. Alții îmi reproșează că am făcut prea mult și prea bine datoria, dar niciodată n-am fugit de muncă.”

În cazul în care se va vota pentru schimbarea sa din funcție, Gheorghe Aldea va rămâne doar cu statul de consilier local.  Ședința deliberativului fălticenean este programată mâine la ora 16.

ȘTIRI