Viceprimarul Bulaicon le cere fălticenenilor să dea dovadă de spirit civic: Ar fi frumos dacă ar ieși la curățat zăpadaActualitate

Viceprimarul Bulaicon le cere fălticenenilor să dea dovadă de spirit civic: Ar fi frumos dacă ar ieși la curățat zăpada

Iarnă în toată regula la Fălticeni. Ninsoarea, dar mai ales viscolul dau bătăi de cap autorităților locale care vor să gestioneze cât mai bine situația din municipiu. Începând de sâmbătă se acționează pe drumurile publice cu toate utilajele din dotarea Primăriei, însă după ce natura s-a dezlănțuit lucrătorii au luat-o de la capăt.

Precipitațiile abundente, însosțite de vântul puternic, au împrăștiat zăpada pe carosabil, trotuare, alei, parcări, dar și pe căile de acces ale instituțiilor de stat și private.

Ieri orașul părea pustiu. Puțini șoferi din Fălticeni s-au încumetat să plece la drum.

Din cauza viscolului permanent, cele cinci utilaje ale Primăriei au reușit să îndepărteze zăpada doar pe o parte din cele peste 120 de străzi din municipiu. Principalele artere, zona centrală, ieșirile și intrările din oraș, mai multe străzi care traversează cartierele orașului au fost în vizorul angaților.

Viceprimarul Constantin Bulaicon susține că de sâmbătă utilajele n-au stat un moment, iar pe mașini se lucrează în schimburi.

Oricât ne dorim noi să fie bine, oricât muncim viscolul risipește munca noastră în câteva ore. Utilajele au lucrat fără oprire, iar angajații lucrează în schimburi.”, ne-a declarat Constantin Bulaicon. Am intervenit pe multe străzi, iar dacă vântul se potolește vom reuși să finalizăm totul cu bine. Este multă muncă, nu ne plângem. Avem toate cele necesare pentru intervenție și mergem înainte.”

Potrivit acestuia, peste 50 de angajați ai Primăriei Fălticeni acționează pentru îndepărtarea zăpezii.

Astăzi se la va lucra la curățarea locurilor de parcare din municipiu dar și a trotuarelor. Proprietarii de automobile sunt rugați să elibereze spațiile de parcare pentru a permite îndepărtarea zăpezii.

Acțiunea ar urma să se desfășoare și mâine.

Viceprimarul Bulaicon solicită populației dar și reprezentanților Asociațiilor de propietari ca în aceste zile de iarnă să ia atitudine și să facă apel la spiritul civic pentru ca zonele de acces din preajma blocurilor și parcărilor de reședință să fie curățate de zăpadă.

Fac un apel la populație și la factorii de decizie din Asociațiile de propietari să acționeze și ei pentru curățarea spațiilor de zăpadă. Am văzut oameni cu spirit de inițiativă și vreau să le spun că-i apreciez și le mulțumesc. Ar fi frumos dacă și alți cetățeni, din timpul lor liber, ar ieși din casă pentru astfel de activități.”, conchide viceprimarul de Fălticeni. Eu sper ca spiritul civic să primeze și am toată încredere că avem concitadini care vor răspunde pozitiv la apelul nostru. Sunt lucruri normale care trebuie să se întâmple într-o societate modernă și civilizată.”

Constantin Bulaicon susține că s-a intervenit pe mare parte din străzile din Fălitceni, iar pe altele urmează ca utilajele să revină.

În această dimineață s-a acționat pe mai străzi din zona de nord a muncipiului, urmând ca pe parcursul zilei să se intervină în cartierele Țarna Mare și Șoldănești.

Viceprimarul mai spune că stocurile de motorină și antiderapant sunt asigurate pentru această iarnă.

ȘTIRI