Veteranul de război Vasile Butilă din Dolhasca sărbătorit de Asociația Națională Cultul EroilorRural

Veteranul de război Vasile Butilă din Dolhasca sărbătorit de Asociația Națională Cultul Eroilor

       Accesări: 1678

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” a organizat, la sfârșitul lunii februarie, o acțiune în satul Siliștea din orașul Dolhasca, cu prilejul sărbătorii veteranului de război Vasile Butilă.

Pe data de 12 februarie 2018, Vasile Butilă a împlinit 93 de ani.

Au făcut deplasarea la Dolhasca cinci dintre membrii Filialei Județene SUCEAVA ,,Plăieșii” și ai Subfilialei Fălticeni.

“Cu toate că ne-am fi dorit ca prezența la Siliștea să se consume într-o discreție totală, despre demersul nostru au aflat fiica, fii, ginerele, nurorile și nu în cele din urmă nepoții. În aceste împrejurări, urmașii au organizat un veritabil festival în casa onorabilului nostru veteran.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au avut suficiente motive: virtuțile tatălui, socrului și bunicului lor, Vasile Butilă, au devenit cunoscute, ce-i drept destul de târziu, și de către organizația noastră, care nu a dorit să mai întârzie nicio clipă în a-i aduce onorul și dovada prețuirii”, ne-a informat Biroul executiv al Subfilialei Fălticeni.

Pentru faptele eroice din Al Doilea Război Mondial (care vor fi prezentate pe larg în paginile revistei “Plăieșii”), Vasile Butilă a fost răsplătit cu o Diplomă de Excelență și cu dobândirea statutului de membru de onoare al organizației (odată cu primirea carnetului de membru și a insignei).

ȘTIRI