Veteranii suceveni au celebrat 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război MondialRural

Veteranii suceveni au celebrat 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial

       Accesări: 77

festivitate_veteraniSala „Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Suceava a găzduit luni, 27 aprilie 2015, Adunarea festivă a Asociaţiei Veteranilor de Război (A.N.V.R.) Filiala Suceava. Veteranii suceveni şi invitaţii lor au celebrat atât 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial cât şi 25 de ani de la reorganizarea A.N.V.R.

La eveniment au fost prezenţi: Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava, Prefectul Judeţului Suceava, Constantin Harasim şi comandatul Centrului Militar Judeţean Suceava, Anton Mugurel. Aceştia au primit din partea A.N.V.R. Filiala Suceava medaliile celui de-Al Doilea Război Mondial.

Au mai primit diplome de onoare şi diplome de excelenţă, văduvelor de război şi susţinătorii asociaţiei. În judeţul Suceava mai sunt în prezent 1125 veterani de război, 18 văduve de război şi 4290 de văduve ale veteranilor de război.

Anul 2015 a fost declarat de Guvernul României „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Am primit crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial şi vreau să spun că o să o port cu mândrie, onoare, demnitate, gândindu-mă întotdeauna la ceea ce înseamnă România, la ceea ce înseamnă sacrificiul dumneavoastră şi a ceea ce avem de făcut în continuare împreună”, a declarat Cătălin Nechifor, şeful administraţiei judeţene.

ȘTIRI