Pași mărunți, dar siguri se fac într-un proiect major. Municipiul Fălticeni are mare nevoie de Varianta Ocolitoare, investiție care ar scuti comunitatea locală, în primul rând de poluare. Infrastructura rutieră este degradată continuu de sutele de autotrenuri și camioane care tranzitează zilnic orașul.
Proiectul Variantei Ocolitoare se pare că avansează, lent, dar în direcția corectă, după cum sugerează președintele CJ Suceava.
Studiul de fezabilitate revizuit al variantei ocolitoare de la Fălticeni, cel prin care s-a evitat zona protejată din rețeaua Natura 2000, este acum la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru avizare.
Anunțul vine de la George Șoldan.
Este prima etapă de avizare dintre cele trei care trebuie parcurse (CNAIR, Ministerul Transporturilor și Comisia interministerială), înainte ca proiectul să poată fi aprobat de Guvern.
Președintele George Șoldan precizează că își dorește ca aceste etape să fie parcurse cât mai repede, iar până la sfârșitul să fie lansată licitația pentru proiectarea și execuția variantei ocolitoare de la Fălticeni.
Traseul are aproximativ 8,3 km și va traversa atât municipiul Fălticeni, cât și comunele Fântâna Mare, Baia și Rădășeni.
George Șoldan reamintește că alături de primarul Cătălin Coman au fost făcut pași concreți pentru ca municipiul Fălticeni să aibă, în sfârșit, după prea mulți ani de așteptare, Variantă Ocolitoare.
În urmă cu două luni, cotidianul Cronica de Fălticeni publica în exclusivitate un amplu material legat de Varianta Ocolitoare, în care anunțam faptul că investiția este inclusă în Masterplanul de Transport de la nivel național.
Ultima estimare făcută de specialiști, arată că realizarea proiectului se va ridica la peste 633 de milioane de euro.
Varianta Ocolitoare va avea două benzi, câte una pe un sens, și va fi proiectată pentru viteza de 80 km/h.


