Vești de la medici despre starea soției preotului Petru Gavril și copiilor răniți în accidentul de sâmbătăActualitate

Vești de la medici despre starea soției preotului Petru Gavril și copiilor răniți în accidentul de sâmbătă

       Accesări: 25748

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere județul Suceava s-a petrecut sâmbăta trecută între localitățile Cornu Luncii și Rădășeni. Două autoturisme au intrat în coliziune frontală pe DN 2E, impactul având urmări deosebit de grave pentru ocupanții mașinilor. Cinci persoane au murit, patru adulți și un copil, iar alți patru au ajuns în stare gravă la spital.

Preotul Petru Gavril din Lămășeni, sora acestuia și soțul ei, una dintre fiicele preotului și șoferul din cealaltă mașină au murit pe loc.

Restul victimelor au fost transportate la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale cu trei autosanitare ale Ambulanței și una SMURD.

Pentru doi dintre cei patru răniți, mama și un copil, fiecare secundă este o luptă cu viața.

Medicii suceveni au oferit noi detalii privind starea acestora după teribilul accident petrecut sâmbătat seara între Cornu Luncii și Rădășeni.

Maria Gavril (35 de ani), soția preotului Petru Gavril, se află în continuare la secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă) după ce noapte trecută a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Medicii susțin că starea acesteia este în continuare foarte gravă dar stabilă.

La spital sunt internați alți trei copii ai familiei Gavril, două fete de 8 și 10 ani și un băiețel de 3 ani.

Fetița de 10 ani este în stare foarte gravă, ea având leziuni cerebrale incompatibile cu viața. Băiețelul de 3 ani a fost transferat în cursul zilei de astăzi de Chirurgie Infantilă la secția ATI pe fondul unei stări de agitație extremă. Copilul este acum liniștit.

Pentru fetița de 8 ani veștile sunt bune, starea ei fiind stabilă.

Informațiile au fost furnizate jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni astăzi și ele reflectă starea răniților înregistrată la ora 18.

Între timp pe canalele de socializare prietenii și apropiații familiei îi îndeamnă pe toți oamenii de bine să se roage pentru însănătoșirea Mariei Gavril și copiiilor acestora.

Dincolo de suferințele de pe patul spital sunt durerile sufletești. În localitatea Lămășeni, sătenii varsă lacrimi și aprind lumânări pentru familia îndoliată asupra căreia s-a abătut cumplitul necaz.

Doi dintre membri familiei Gavril, preotul Petru și fiica Anisia, în vârstă de 7 ani, au decedat. Trupurile neînsuflețite au fost depuse în această seară la Biserica „Sfântul Nicolae” din Lămășeni.

Preotul și copilul acestuia vor fi înmormântați marți.

ȘTIRI