Verificarea transportatorilor de persoane devine prioritară în planul de acțiuni ale Poliției RomâneActualitate

Verificarea transportatorilor de persoane devine prioritară în planul de acțiuni ale Poliției Române

       Accesări: 1332

Se anunță vremuri grele pentru firmele de transport persoane.  

Poliția Română va demara acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane, potrivit unei dispoziții emise joi, 2 august 2019, la nivelul conducerii interimare a Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. Vor fi sancționate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În județul Suceava, în Programul judeţean de transport de persoane pentru anii 2014-2019, au fost adjudecate 164 de trasee. Sunt luați în evidență 50 de operatori care deservesc toate localităţile judeţului. 

În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule.

Alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

ȘTIRI