Veolia închide vechea stație de epurare din Fălticeni: Sistem oprit definitiv după 35 de ani de funcționareActualitate

Veolia închide vechea stație de epurare din Fălticeni: Sistem oprit definitiv după 35 de ani de funcționare

       Accesări: 212

EXCLUSIV!

Oprită definitiv. Vechea stație de epurare care colectează și filtrează apa menajeră din Fălticeni este de domeniul trecutului. Aceasta și-a încetat activitatea, după 35 de ani de funcționare.

Acum procesul de epurare este preluat în totalitate de noua stație construită de compania Veolia Water Solutions & Tehnologies.

Noua stație are o capacitate de lucru superioară, aceasta fiind proiectată să prelucreze un debit superior celui actual, de 450 metri cubi pe oră de ape uzate, produs de agenții economici, proprietarii de case și apartamente din Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vechea stație de epurare s-a ridicat la sfârșitul anilor 70 și a devenit funcțională în 1980. Necesitatea construirii acesteia avea la bază dezvoltarea industrială a orașului și creșterea numărului de locuitori.

Lucrările de amenajare la noua stație de epurare au început în septembrie 2013. Proiectul se va încheia la jumătatea lunii iunie, costurile acestuia ridicându-se la 37 milioane lei.

Noua stație de epurare va fi una din cele mai moderne din țară, curățarea, separarea și filtrarea apei fiind realizate cu tehnologie franco-germană.

ȘTIRI