Vedetele muzicii populare poposesc la „Hora Rădășenilor”Regional

Vedetele muzicii populare poposesc la „Hora Rădășenilor”

Se pregătesc de festival și sărbătoare. Autoritățile comunei Rădășeni vor desfășura duminică cea mai importantă manifestare artistică de peste an. Din acest motiv și la ediția din acest an sunt invitați interpreți unul și unul, vedete ale cântecului românesc.

Festivalul folcloric „Hora Rădășenilor” va începe la ora 13 și se va desfășura în apropiere de locul unde, în trecut, funcționa Cabana Rădășeni.

Evenimentul a fost mutat din luna august la sfârșitul lunii iulie pentru ca localnicii care vin din străinătate să se bucure de cea mai frumoasă sărbătoare în aer liber de la Rădășeni.

Programul folcloric include nume sonore ale muzicii populare românești.

Cap de afiș este celebra interpretă Sofia Vicoveanca, supranumită și domna cântecului popular. Printre cei care vor susține recitaluri se numără îndrăgiții soliști Margareta Clipa, Grigore Gherman, Angelica Flutur și Maria Tanasă.

Pe scenă vor mai urca Alexandru Recolciuc și Mihaela Apostol. Festivalul va fi un prilej perfect pentru tinerele talente din comună, dar și din localitățile învecinate, pentru a evolua în fața unui public iubitor de tradiții și cântece autentice.

Un moment special al evenimentului îl va constitui decernarea titlurilor de Cetățean de Onoare. Doi ofițeri înalt rang, trecuți în rezervă, colonelul Ion Țolea și generalul de brigadă Ștefan Dimofte, vor primi distincțiile din partea primarului Neculai Perju.

La fel ca și la edițiile trecute, cuplurile care vor sărbători Nunta de Aur vor fi premiate și felicitate pe scena festivalului.

Programul va continua cu un spectacol de excepție pregătit de Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

În rândul invitaților festivalului folcloric „Hora Rădășenilor” se numără Ansamblul „Brâulețul” din Constanța, Formația „Fluierașul” din Lămășeni și Fanfara din Dolhasca.

Evenimentul se va încheia spre orele serii.

 

Facebook Comments

ȘTIRI