Vechea maternitate din Fălticeni are un nou proprietar: Un om de afaceri le-a plătit israelienilor 300.000 de euroActualitate

Vechea maternitate din Fălticeni are un nou proprietar: Un om de afaceri le-a plătit israelienilor 300.000 de euro

       Accesări: 11530

Salvată de la demolare. Una dintre cele mai vechi clădiri din municipiu nu va mai ajunge sub lama buldozerelor. Un om de afaceri din Fălticeni a cumpărat imobilul ridicat acum 125 de ani de un evreu pentru comunitatea israelită, pe atunci mai numeroasă decât locuitorii de origine română.

Dragoș Acîrnăresei, administratorul unei spălătorii auto, este noul proprietar al clădirii.

Tranzacția a fost parafată pe 25 iulie la București. Cumpărat de la Fundația Caritatea, imobilul a avut un preț pe măsură.

Suma exactă nu a fost dezvăluită, însă noul proprietar afirmă că a plătit circa 300.000 de euro pe clădirea de pe strada Sucevei.

Acîrnăresei afirmă că și-a dorit foarte mult să cumpere această clădire, mai ales că aici s-a născut și el. Omul de afaceri mai spune că și-a făcut un cadou, în avans, de ziua lui, în luna septembrie el urmând să împlinească 50 de ani.

„Mi-am dorit foarte mult să cumpăr clădirea. Nu speram să reușesc. Am avut șanse minime. Știam că urma să fie dărâmată și chiar nu voiam să fie demolată.”, ne-a declarat Acîrnăresei. „Pentru mine este ca un vis împlinit. Un cadou înaintea zilei mele de naștere, când voi schimba prefixul. Un lucru pot să spun: clădirea nu va fi dărâmată!”

Negocierile cu Fundația Caritatea din București au durat câteva luni.

Deși avea șanse minime să devină proprietarul imobilului, roata norocului s-a întors.

Fundația Caritatea și compania germană Rewe erau un tratative avansate, iar tranzacția era aproape parafată. Germanii voiau să ridice un magazin Penny Market, însă lucrurile s-au complicat după discuțiile aprinse din Consiliul Local Fălticeni.

Rewe s-a reorientat și a renunțat să mai cumpere. Compania are deja o nouă ofertă, în Fălticeni, din partea unui grup de firme care deține un teren de 8.500 metri pătrați.

Omul de afaceri a reușit să achiziționeze imobilul la un preț mai bun, comparativ cu prețul din oferta germanilor.

Clădirea vechii maternități va fi renovată și reabilitată integral. Pe lângă imobil, omul de afaceri are și un teren de aproximativ 4.000 de metri pătrați și un alt corp de clădire situat lângă maternitate.

Dragoș Acîrnăresei deține o altă clădire veche din Fălticeni, imobilul de pe strada Mihai Eminescu, unde a funcționat Banca Națională. În urmă cu 20 de ani, el a plătit 100.000 de euro Băncii Raiffesen, care obținea clădirea în urma unui proces cu BNR.

Omul de afaceri intenționează să cumpere o casă la fel de veche, din oraș, de peste 100 de ani.

ȘTIRI