Vasile Tofan revine pe buletinele de vot: Liberalul și-a depus candidatura pentru primul mandat de consilier județeanAlegeri Locale

Vasile Tofan revine pe buletinele de vot: Liberalul și-a depus candidatura pentru primul mandat de consilier județean

       Accesări: 1358

Din nou pe buletinele de vot. Vasile Tofan este prezent pe lista candidaților PNL la alegerile din 5 iunie 2016. Chiar dacă și-a luat gândul de la administrația locală, fostul primar al Fălticeniului merge mai departe și speră să obțină primul mandat de consilier județean.

El și-a depus vinerea trecută candidatura, alături de liderul Gheorghe Flutur și alți colegi de partid.

PNL este astfel prima formaţiune politică ce și-a înregistrat lista de candidaturi pentru funcțiile de consilieri judeţeni.

Fostul primar, cu două mandate în administrația municipală, are șanse foarte mari să devină demnitar al județului, în viitoarea formulă pentru CJ Suceava, grație locului pe care îl ocupă pe lista candidaților.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vasile Tofan figurează în primele cinci locuri din cele 47 pe care PNL Suceava le-a avansat pentru perioada 2016 – 2020. El este poziționat după Gheorghe Flutur, Viorel Seredenciuc, Daniel Cadariu și Vasile Ilie.

”Trebuie câștigate alegerile județene. Consider că pot pune și eu umărul la câștigarea alegerilor. Aceasta este părerea pe care o au și colegii ceilalți.”, ne-a declarat candidatul liberal. ” Vreau să fiu alături de Gheorghe Flutur în demersul pe care îl face pentru Consiliul Județean Suceava. Este o etapă, în viața publică, în alegerile locale, când trebuie dată o notă de seriozitate și încredere, și am considerat că trebuia să fac parte din echipa aceasta.”

După înfrângerea de la alegerile locale din iunie 2012, pe atunci membru al PDL, inginerul Vasile Tofan s-a reîntors în mediul privat de unde plecase în anul 2005. El s-a alăturat partenerul său de afaceri Octav Drăgușanu la firma de construcții metalice înființată în 1999.

Vasile Tofan susține că nu și-a dorit să revină în cursa pentru funcția de primar pentru simplul motiv că acum are alte obiective pentru viitor.

Din echipa de 47 de consilieri locali mai fac parte alți doi fălticeneni: profesorii Dan Dascălu (locul 33) și Mariana Amariei (locul 36).

Zona Fălticeni este reprezentată de Tudor Titianu (Dolhasca) șiTudor Plăcintă (Mălini) care figurează pe locurile 21 și 22.

„Asta e echipa cu care pornim la drum cu Doamne Ajută! Din 47 de membri pe listă avem 14 femei, adică 30% dintre candidații de pe listă sunt femei. Vârsta medie din lista lui Flutur este de 47 de ani.”, spunea Gheorghe Flutur în cadrul conferinței de presă susținută înaintea depunerii candidaturilor. ”Avem 32% dintre candidaţi sub 40 de ani. Avem, de asemenea, 12 ingineri, nouă profesori, din care trei universitari, nouă economişti, şase jurişti, cinci medici, un filolog, un student, un general, un asistent medical şi doi tehnicieni.”

Liderul PNL Suceava mai spune că mizează pe câştigarea unui număr de cel puțin 20 de funcţii de consilier judeţean, adică mai bine de jumătate din  numărul total al membrilor deliberativului.

Votul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va fi indirect, ceea ce înseamnă că şeful administraţiei judeţene va fi ales de către cei 37 de consilieri.

Gheorghe Flutur a mai precizat că în calitate de preşedinte al CJ Suceava va avea ca prioritate apărarea intereselor locuitorilor judeţului și garantează încă de pe acum că viitoarea conducere, cu el preşedinte, va fi una implicată, și nu spectatoare la ce se întâmplă în județ.

Pentru susținerea listei, liberalii suceveni spun că s-au adunat 150.000 de semnături.

candidati-pnl-consiliul-judetean-suceava

ȘTIRI