Vasile Tofan nu mai vrea șefia PNL FălticeniDiverse

Vasile Tofan nu mai vrea șefia PNL Fălticeni

       Accesări: 1054

Adio funcție de conducere. Edil cu două mandate, Vasile Tofan este creditat cu mari șanse la preluarea frâielor conducerii Organizației Municipale PNL Fălticeni. Alegerile bat la ușă, însă fostul lider nici nu vrea să mai audă de șefia partidului.

Tofan susține că și-a stabilit alte priorități și că drumul său este altul.

Liberalii își vor alege noul lider la sfârșitul săptămânii viitoare.

Surse din interior ne-au declarat că Vasile Tofan este în continuare dorit la conducerea organizației locale. Susținerea vine în special din partea seniorilor dar și a unor foști consilieri locali.

De cealaltă parte, ex-liderul PNL Fălticeni își dorește ca la vârful organizației locale să fie oameni noi, la timpuri noi.

„Este de acum vremea să vină oameni noi la conducere. Nu mă mai interesează funcția de președinte. Am peste 25 de ani de când sunt în această structură pe care am și condus-o ceva vreme și cred că este cazul să facem loc altora.”, ne-a declarat Vasile Tofan. „Pentru mine lucrurile sunt clare și nici nu se pune problema candidaturii, la alegerile din aprilie, pentru funcția de președinte al PNL Fălticeni. Au fost mai multe aspecte care m-au determinat să iau această decizie.”

Fostul lider al liberalilor fălticeneni susține că greșelile trecutului nu trebuie repetate, respectiv conducerea bicefală. El amintește și faptul că evoluția din perioada campaniei electorale, la alegerile locale din iunie 2016, n-a fost una benefică pentru partid.

La vremea respectivă, candidatul inițial Gheorghe Aldea, era înlocuit cu preotul Liviu Mihăilă care avea să devină și președinte al organizației.

Vasile Tofan s-a numărat printre cei care l-au propus și susținut pe Liviu Mihăilă ca persoana potrivită pentru contracandidatul Cătălin Coman de la PSD. Lucrurile nu au fost deloc așa. Pe lângâ eșecul răsunător și scorul rușinos de la alegerile locale, în organizația liberalilor fălticeneni s-au creat tensiuni în urma cărora s-a produs o scindare între membrii vechiului PNL și cei ai fostului PDL.

El afirmă că alegerea preotului Liviu Mihăilă s-a dovedit, în final, o experiență nereușită.

În ceea ce privește alegerile programate peste câteva zile, acestea îi dau mari speranțe fostului lider al PNL Fălticeni. Tofan vrea un nou început pentru organizația locală. Mai mult decât atât, el susține ideea unei echipe așezată în jurul unui lider care să aducă plus valoare în partid și încredere în fața electoratului.

„Vreau ca lucrurile să evolueze normal. Mi-aș dori să avem mai mulți candidați pentru conducerea partidului, oameni noi care să ia lucrurile de la capăt și să reconstruiască.”, conchide Tofan. „Trebuie să fie un nou start din toate punctele de vedere. Eu rămân aproape de organizația locală, voi sprijini inițiativele și voi fi alături de cel care va deveni noul președinte al PNL Fălticeni.

Tofan este de părere că noua echipă va trebui să înceapă totul de la zero. El s-a abținut să spună pe cine consideră potrivit să preia șefia PNL Fălticeni, apreciind că membrii organizației trebuie să decidă persoana care poate să-i reprezinte cu succes în următorii ani.

Întrebat de jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni ce plănuiește pentru viitorul apropriat, Vasile Tofan spune că intenționează să își depună candidatura la funcția de vicepreședinte în Biroul Permanent Județean al PNL Suceava.

ȘTIRI