Varianta de trafic greu din Fălticeni va fi modernizată integral: Lucrările de asfaltare pe strada Dogari vor începe luna aceastaExclusiv

Varianta de trafic greu din Fălticeni va fi modernizată integral: Lucrările de asfaltare pe strada Dogari vor începe luna aceasta

       Accesări: 2721

EXCLUSIV!

Adio gropi, denivelări, adio carosabil cu pietriș sau beton. Modernizarea infrastructurii este una prioritățile administrației din municipiul Fălticeni, unde campania de asfaltări continuă. Următorul sector rutier căruia i se va acorda atenție este strada Dogari, arteră destinată circulației vehiculelor de tonaj.

Cârpită la nesfârșit, varianta de trafic greu din Fălticeni va fi adusă în sfârșit la standarde actuale.

Aici se vor face primele lucrări complete de modernizare din ultimii 30 de ani, pentru ca la finalul acestora șoferii aibă parte de un drum ca în palmă. În funcție de decizia luată de Primărie și Poliția Rutieră, accesul pe strada Dogari ar putea fi interzis pe toată perioada asfaltării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Vrem să pornim lucrările la varianta de trafic greu. Cred că vom începe din această săptămână sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Am purtat discuții cu prestatorul, în ceea ce privește structura străzii Dogari. Odată modernizată, se va circula în condiții normale și pe varianta de trafic greu.”

Pentru sporirea gradului de rezistență sunt prevăzute două straturi de asfalt, intercalate cu o membrană geotextilă.

Lucrările vor fi executate de operatorul local ELBI în baza contractului multianual câștigat la licitația desfășurată în vara lui 2015. Fondurile sunt alocate exclusiv de la bugetul local.

Șantierul se va deschide luna aceasta, iar lucrările vor începe de la intersecția cu strada 13 Decembrie spre intersecția cu Bulevardul 2 Grăniceri.

Potrivit unei statistici realizate anul trecut, pe varianta de trafic greu din Fălticeni circulă în medie, pe oră, peste 70 de autovehicule de tonaj.

ȘTIRI