Varianta de trafic greu din Fălticeni este închisă pentru asfaltareActualitate

Varianta de trafic greu din Fălticeni este închisă pentru asfaltare

       Accesări: 748

Ultima arteră rutieră din Fălticeni construită din beton este deja istorie. Reabilitată integral cu fonduri de la bugetul local, varianta de trafic greu este închisă pentru asfaltare. Lucrările au fost reluate astăzi de angajații operatorului local ELBI pentru a turna stratul de uzură.

Înainte de turnarea suprafeței de rulare, se așează o membrană geotextilă ce preia tensiunile mecanice, protejează și mărește durata de viață a asfaltului din stratul inițial (de rezistență).

Accesul pe variantă, dinspre străzile Republicii, 2 Grăniceri și Revoluției este restricționat în această perioadă.

Ca și autoturismele, mașinile de tonaj vor circula prin centrul municipiului. Circulația este dirijată de echipe ale Poliției Locale, o parte din trafic fiind deviat pe strada 13 Decembrie. Șoferii care vin dinspre Suceava sau Roman pot să evite aglomerația din zona centrală dacă urmează traseul Nicolae Bălcescu – Mihai Eminescu – Buciumeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Constantin Gavril, directorul firmei ELBI, susține că varianta de trafic greu va fi închisă pentru cel mult cinci zile. Sâmbătă aceasta traficul rutier va fi reluat pe strada Dogari.

Autoritățile locale fac apel la înțelegere și roagă pe conducătorii auto să-și parcheze regulamentar mașinile, în zona centrală, astfel încât să nu încurce circulația vehiculelor de tonaj.

Varianta de trafic greu este modernizată în totalitate, pe cei 600 de metri lungime. Lucrările prevăd reabilitări ale carosabilului și trotuarelor. Gurile de canal și cele pentru scurgerea apelor pluviale sunt aduse la același nivel cu șoseaua.

După asfaltare, strada Dogari va fi marcată cu vopsea rutieră biocomponentă.

ȘTIRI