Vânzarea Complexului Comercial Bucovina pleacă de la 7 milioane de euro. Doi fălticeneni vor să-l cumpereExclusiv

Vânzarea Complexului Comercial Bucovina pleacă de la 7 milioane de euro. Doi fălticeneni vor să-l cumpere

       Accesări: 3970

Tranzacția momentului pe piața suceveană are loc toamna aceasta. Complexul Comercial Bucovina este scos la licitație la 14 ani de la preluarea acestuia de către Dan Ostahie, proprietarul lanțului de magazine Altex. Tariful de pornire este unul pe măsură.

Printre cei interesați să cumpere magazinul din municipiul reședință de județ se numără și doi fălticeneni.

Soții Mariana și Ian Păiuș, care dețin mai multe farmacii, apartamente și spații de închiriat, și-au exprimat intenția de a achiziționa clădirea încă de anul trecut.

Alți șase oameni de afaceri din județul Suceava vor să devină complexului sucevean. Pe lista celor interesați se află și un antreprenor din București.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Surse interne le-au declarat jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că cei opt potențiali cumpărători au primit de două săptămâni caietele de sarcini.

Magazinul este scos la licitație, cu ofertare deschisă.

Prețul de pornire este de 7 milioane de euro.

Potrivit acelorași surse, cei opt antreprenori pot depune ofertele pentru cumpărarea Complexului Comercial Bucovina până luni, 30 septembrie 2019.

Clădirea a fost deschisă în anul 1971 sub titulatura Magazinul Universal „Bucovina”, fiind cel mai mare și important centru comercial, la acea vreme, din județul Suceava.

După 1990, magazinul a fost privatizat prin metoda Mebo, iar mai târziu intră în proprietatea Cometex.

Complexul are un nou proprietar în anul 2005, după ce antreprenorul Dan Ostahie cumpără pachetul majoritar de acțiuni al firmei Cometex, împreună cu spațiile comerciale și de depozitare.

Centrul Comercial „Bucovina” are în prezent aproximativ 50 de chiriași, firme locale, dar și magazine ce aparțin unor multinaționale.

În toamna anului 2017, oamenii de afaceri Ioan și Mariana Păiuș au cumpărat Complexul Comercial „Nada Florilor” cu 3,5 milioane de euro, magazin pe care l-a cumpărat plătind trei rate, de peste 1 milion de euro, în trei ani.

ȘTIRI