Val de caniculă în toată țaraActualitate

Val de caniculă în toată țara

       Accesări: 667

Zile de vară tot mai calde. Meteorologii au anunțat un val de caniculă în România, cu temperaturi care pot ajunge la 40 de grade Celsius. Valorile termice din timpul zilei vor fi peste normele climatologice ale acestei perioade.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Valorile termice, între 11 – 17 iunie, vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în zonele de nord ale țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nordice. Excepție va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Și în perioada 17 – 24 iunie temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare pentru zona de nord a Moldovei, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale în săptămâna 24 iunie-1 iulie, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar în zonele nordice, nord-estice și la munte.

Luna iulie va debuta cu valori termice ce se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Între 1 și 8 iulie sunt așteptate temperaturi caniculare.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI