Vaccinul BCG pentru imunizarea bebelusilor va ajunge saptamana viitoare la SuceavaSănătate

Vaccinul BCG pentru imunizarea bebelusilor va ajunge saptamana viitoare la Suceava

       Accesări: 68

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a declarat astăzi, la Fălticeni, că s-a primit de la Ministerul Sănătăţii anunţul de repartizare a vaccinului BCG care se administrază bebeluşilor împotriva tuberculozei.

Abiţei a precizat pentru Cronica de Fălticeni că dozele de vaccin vor fi distribuite spre spitale şi medicii de familie, în funcţie de cantitatea primită şi necesarul din teritoriu, cel mai probabil începând cu data de 25 august 2014.

Vaccinul BCG se administrează bebeluşilor în primele şapte zile de la naştere. Primele semne ale crizei au apărut la nivelul judeţului Suceava la sfârşitul lunii mai 2014.

De peste două luni şi jumătate la nivelul maternităţilor din România se manifestă o lipsă acută a acestui vaccin, dat şi a vaccinului împotriva hepatitei B.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru că BCG-ul nu se mai produce în România, Ministerul Sănătăţii a fost nevoit să-l achiziţioneze, urmând procedurile legale de achiziţie, din străinătate.

Necesarul de vaccin BCG pentru acest an este de 500.000 de doze, cantitate din care au ajuns în România primele 120.000 de doze care săptămâna viitoare vor fi trimise Direcţiilor de Sănătate Publică.

În ceea ce priveşte Maternitatea din Fălticeni, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, a declarat pentru Cronica de Fălticeni că instituţia pe care o conduce nu s-a confruntat în perioada iunie – august cu o lipsă a vaccinului împotriva tuberculozei.

 

ȘTIRI