Vacanța s-a încheiat! Cursurile reîncep de miercuri în toate grădinițele, școlile și colegiile din județul SuceavaEducație

Vacanța s-a încheiat! Cursurile reîncep de miercuri în toate grădinițele, școlile și colegiile din județul Suceava

       Accesări: 557

Elevii se pregătesc din nou de școală. După vacanța de sărbători, plus cele două zile în care cursurile au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice, unitățile de învățământ din Fălticeni se redeschid. Profesorii se întorc la ore începând de mâine.

Decizia reluării cursurilor a fost anunțată atât de Instituția Prefectului Suceava cât și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Cei peste 8.000 de elevi care învață în municipiu vor anima din nou sălile de cursuri din 11 ianuarie 2017.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul școlar Anuței Ioan Cezar, a confirmat pentru Cronica de Fălticeni că toate școlile din județul Suceava își vor relua activitatea.

“Începând cu ziua de miercuri, 11 ianuarie 2017, vor fi reluate cursurile din învățământul școlar preuniversitar în județul Suceava. Măsura a fost luată în urma consultării cu domnul inspector școlar general, prof. Gheorghe Lazăr. În acest sens, primarii, în calitatea lor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, au obligația asigurării condițiilor optime în sălile de curs, deblocării zonelor afectate de ninsori, încalzirii clădirilor unde se vor desfășura cursurile, asigurării transportului copiilor către și dinspre unitățile de învâțământ”, a informat Instituția Prefectului Suceava.

Elevii revin din vacanța de iarnă, urmând să încheie primul semestru al anului școlar curent pe data de 3 februarie.

Cel de-al doilea semestru va avea 16 săptămâni, iar cursurile acestuia vor începe pe 13 februarie.

ȘTIRI