Ușile neasigurate cauza a 20% din furturile din locuințeRural

Ușile neasigurate cauza a 20% din furturile din locuințe

       Accesări: 47

Având în vedere faptul că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă şi multe familii se vor deplasa pentru celebrarea evenimentelor în locaţii speciale, în staţiuni montane sau în străinătate, polițiștii suceveni atrag atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, astfel încât, la întoarcerea din sejur sau călătorie să nu constate că au fost victime ale hoţilor şi să înregistreze prejudicii importante.

Recomandările preventive ale poliţiştilor au în vedere şi realităţile evidenţiate de evoluţia situaţiei operative la nivelul judeţului. Circa 20% din furturile din locuinţe sesizate în primele 9 luni ale anului datorându-se uşilor lăsate neasigurate.

Se constată, în continuare, că foarte multe persoane ignoră reguli minime privind siguranţa personală şi patrimonială, fapt ce duce la creşterea gradului de risc victimal.

Deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că, în continuare cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite  aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt”, se arat[ ]ntr-un comunicat al IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

 

ȘTIRI