Urmează două zile cu vreme severă în RomâniaNațional

Urmează două zile cu vreme severă în România

       Accesări: 771

Ministerul Afacerilor Interne a transmis astăzi o atenționare cu privire la vremea severă care se va manifesta în următoarele două zile în România.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie începând de duminică, 29 octombrie, ora 10.00 până luni, 30 octombrie, ora 23.00, se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru pentru același intervalul de timp.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conducerea MAI a solicitat în această dimineață prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, persoanele interesate își pot descărca pe telefoane aplicația DSU.

Din cauza condițiilor meteo, DN7C- Transfăgărășan a fost închis sâmbătă, 28 octombrie, începând cu ora 15.00.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

AVERTIZARE COD GALBEN, valabilă în intervalul 29 octombrie, ora 10:00–30 octombrie, ora 23:00 În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

AVERTIZARE COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 29 octombrie, ora 10:00–30 octombrie, ora 23:00, Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

 

ȘTIRI