Urmează două zile cu instabilitate atmosferică. Două Coduri galbene pentru județul SuceavaActualitate

Urmează două zile cu instabilitate atmosferică. Două Coduri galbene pentru județul Suceava

       Accesări: 1113

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o informare meteorologică privind manifestări de instabilitate atmosferică care vor fi resimțite pe întreg teritoriul României, până în seara zilei de miercuri, 19 iunie 2019 (ora 23).

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
În intervalul menționat sunt în vigoare și două atenționări Cod galben pentru zone extinse ale țării, inclusiv pentru județul Suceava.

Luni, 17 iunie, până la ora 23, sunt prognozate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Până marți, 18 iunie, la ora 10, în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi în continuare perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI