Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 14 în uniRank University RankingEducație

Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 14 în uniRank University Ranking

       Accesări: 314

UniRank University Ranking, una din cele mai importante platforme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, a publicat topul universităților romnânești în anul 2018, din perspectiva prezenței și popularității pe internet.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se plasează pe poziția 14 din 80 de universități românești luate în considerare.

La nivel mondial, conform măsurătorilor uniRank University Ranking, USV ocupă locul 3755 într-un top care cuprinde cele 13600 de instituții de învățământ superior recunoscute oficial, din 200 de state.

Platforma a fost înființată în anul 2005, iar de atunci metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată pentru a oferi rezultate cât mai corecte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking se bazează pe un algoritm care include 5 valori web, imparțiale și independente, extrase din 4 surse diferite de informații web.

Scopul uniRank University Ranking este să ofere o clasare globală aproximativă a universităților și colegiilor lumii pe baza prezenței și popularității lor pe web analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea și calitatea link-ului de popularitate.

Astfel, platforma devine un instrument care să sprijine cadre didactice și studenți în a înțelege cât de cunoscută este o instituție de învățământ superior într-o țară străină.

            Pentru USV, clasamentul uniRank poate reprezenta o radiografie care surprinde maturitatea instituțională a unei universități, aflată în plin proces de dezvoltare pe toate planurile, într-un context socio-economic dificil și în condițiile unei subfinanțări a învăţământului superior din România.

Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universității sucevene de internaționalizare a activității sale academice și de cercetare, fiind o recunoaștere a dezvoltării instituționale pe care USV a înregistrat-o pe parcursul celor 55 de ani de existență.

Creșterea vizibilității pe plan internațional, infrastructura didactică și de cercetare modernă, calitatea personalului academic au fost, cu siguranță, factorii care au determinat creșterea atractivității USV pentru candidații la studii din afara țării.

Astfel, în anul universitar 2018-2019, din cei peste 8760 de studenți la nivel de licență, masterat și doctorat, 980 (11%) sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, SUA, Serbia etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

ȘTIRI