Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este lider național în domeniul inventicii universitareActualitate

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este lider național în domeniul inventicii universitare

       Accesări: 112

Clasamentele publicate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), în luna martie 2019, reconfirmă statutul de lider național al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) în domeniul inventicii universitare.

USV a anunțat că a inițiat o serie de acțiuni pentru susținerea brevetării europene a invențiilor sucevene, începând cu evenimentul de informare și formare intitulat „Brevetul European – Masă rotundă și Atelier de lucru”.

Evenimentul este programat miercuri, 17 aprilie 2019, în cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, corp D, Amfiteatrul „Dimitrie Leonida”, începând cu ora 13:00.

Programul manifestării include, într-o primă parte, o masă rotundă în cadrul căreia va fi dezbătut dualismul     cercetare deschisă – cercetare protejată, cu care se confruntă în prezent mediul academic internațional. În a doua parte a evenimentului, se va organiza un atelier de lucru pentru elaborarea și depunerea unei cereri de brevet european, începând de la idee și până la respectarea normelor de redactare ale unui cereri de brevet european.  

Evenimentul este coordonat de prorectorul cu activitatea științifică al USV, prof.univ.dr. Mihai Dimian, și îi are ca invitați pe prof.univ.dr.ing. Gheorghe Gutt, lider al activității de inventică din USV și fondatorul primei companii spin-off a USV, și Lucian Gheorghiu, președinte executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava.

Manifestarea este susținută în cadrul proiectului „Excelență în cercetare avansată, leadership în inovare și brevetare pentru dezvoltarea universității și regiunii” – EXCALIBUR.

ȘTIRI