Unitățile școlare din Fălticeni au aviz sanitar de funcționareActualitate

Unitățile școlare din Fălticeni au aviz sanitar de funcționare

       Accesări: 180

Noul an școlar poate să înceapă. Cadrele didactice din Fălticeni sunt pregătite să-i primească pe cei peste 8.000 de copii înscriși în ciclul preșcolar, gimnazial și liceal. Mai mult decât atât, toate unitățile din sistemului educațional local au primit aviz sanitar de funcționare.

După investițiile consistente ale administrației locale, rețeaua școlară a fost modernizată pas cu pas, condițiile oferite fiind tot mai bune de la un an la altul.

”Pot să vă spun că absolut toate unitățile de învățământ din municipiul Fălticeni au în totalitate aviz sanitar de funcționare. Toate școlile îndeplinesc cerințele actuale, din toate punctele de vedere.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Am avut câteva discuții punctuale cu directorii și administratorii acestor instituții în care mi-au confirmat faptul că nu sunt probleme. Anul școlar poate să înceapă!” 

Primarul Coman a subliniat faptul că pe perioada vacanței de vară, s-au desfășurat lucrări de investiții la toate unitățile școlare din municipiu, unele dintre acestea fiind finalizate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La fel de îmbucurător este faptul că grădinițele, școlile și liceele fălticenene au și avizul ISU.

”S-au făcut pași importanți la fiecare unitate școlară pentru îndeplinirea condițiilor cerute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.”, explică primarul municipiului Fălticeni. ”Nu sunt lucruri puține, din contra. Ca o școală să aibă acest aviz sunt mai multe cerințe. Ori pentru îndeplinirea acestora, potrivit noii legislații, am făcut investițiile necesare astfel încât am garantat siguranța elevilor și cadrelor didactice”.

Din lista investițiilor operate de administrația locală, primarul Coman a menționat finalizarea lucrărilor de modernizare la clădirea vechii școli ”Alexandru Ioan Cuza” respectiv încheierea lucrărilor de amenajare exterioară la noua Grădiniță ”Voinicelul” de pe strada Stadion Sportiv.

Luni, 12 septembrie, va fi prima zi din noul an școlar 2016 – 2017.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI