Unităţile de învăţământ din Fălticeni sunt pregătite pentru noul an şcolarActualitate

Unităţile de învăţământ din Fălticeni sunt pregătite pentru noul an şcolar

       Accesări: 64

elevi-clasa-falticeni

Sunt gata să-și deschidă porțile. Toate unitățile de învăţământ din Fălticeni sunt pregătite pentru noul an şcolar care va începe pe 14 septembrie. Grădinițele, școlile și colegiile au beneficiat de fonduri pentru noi investiții derulate în perioada vacanței de vară.

Autoritățile locale au alocat în anul bugetar curent aproape 2,2 milioane de lei.

Banii au fost folosiți pentru diverse lucrări de reabilitare și modernizare la exteriorul și interiorul clădirilor. Investițiile vor continua și anul viitor după cum le-a transmis edilul municipalității celor 9 directori ai unităților de învățământ întruniți astăzi la ședința de informare, desfășurată la sediul Primăriei Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Cu finanţare integrală sau parţială de la bugetul local am încercat să rezolvăm multe din problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ. Important este ca aceste investiţii să fie urmărite atât de noi ca administraţie cât şi de cei care beneficiază de ele.”, precizează primarul Cătălin Coman. ”Aşa cum obişnuim în fiecare an, ne-am întâlnit pentru a ne asigura că şcoala începe în condiţii optime. Le-am cerut colegilor directori să-şi creioneze încă de pe acum investiţiile majore pe care le au în vedere în anul 2016, pentru a le putea prinde în viitorul proiect de buget.”

În cadrul ședinței s-au discutat aspecte privind stadiul derulării investiţiilor, asigurarea chetuielilor de funcţionare, urmărirea cheltuielilor pentru asigurarea utilităţilor pentru unitățile de învățământ.

La întâlnirea dintre primarul Coman și directorii instituțiilor școlare au fost abordate subiecte legate de paza şcolilor şi siguranţa elevilor, premierea elevilor şi cadrelor didactice care vor obţine rezultate deosebite la olimpiade cât și derularea următoarei etape din cadrul concursului local de colectare selectivă a deşeurilor.

Rudy Hödl

ȘTIRI