Una dintre elevele Clubului Copiilor din Fălticeni are într-un an 20 de premii câștigate la marile festivaluri din RomâniaSpecial

Una dintre elevele Clubului Copiilor din Fălticeni are într-un an 20 de premii câștigate la marile festivaluri din România

       Accesări: 1378

Este înzestrată cu ambiție, talent şi perseverență. Una dintre elevele Cercului de canto popular din cadrul Clubului Copiilor din Fălticeni a intrat în atenția specialiștilor din folclor care îi prevăd o carieră de succes. Elisabeta Cuibar, o domnișoară care se apropie cu pași repezi de începutul adolescenței, are în față un viitor promițător.

Ea a impresionat prin prestația vocală la festivaluri și concursuri importante.

De doi ani se pregătește asiduu cu Maria Tanasă, profesoara și interpreta care a lansat zeci de tinere talente în cei peste 40 de ani activitate.

Cercul de canto popular de la Fălticeni s-a dovedit una din pepinierele de copii interpreți care pot fi văzuți la concursuri din țară și străinătate cât și în emisiuni televizate.

Aici este locul unde acum se formează Elisabeta Cuibar, în vârstă de 11 ani, tânăra interpreta care s-a lansat cu dreptul în lumea muzicală.

Elisabeta are la activ 20 premii I, II, dar și câteva Trofee ale Festivalului, cel mai important premiu acordat în cadrul unei manifestări de anvergură. Două astfel de trofee poposesc astăzi în vitrina tinerei soliste care își vede viitorul pe marile scene ale țării.

Vocea ei i-a încântat pe directorii de festival și jurați, doar așa se explică cele 10 premii I obținute la festivalurile naționale sau regionale de la București, Buzău, Bacău, Focșani, Piatra Neamț și Ruseni.

Iar acesta este doar începutul pentru tânăra interpretă care a debutat cu premiul întâi la festivalul „Pe-o gură de rai” de la Focșani, din 22 aprilie 2016.

Elena Cuibar este deja în grupa de performanță a Cercului de canto aflat sub conducerea Mariei Tanasă. Un loc în careul de ași al copiilor soliști înseamă talent, dar mai ales zeci de ore pe lună petrecute în fața partiturilor, timp în care vocea se cizelează, iar stilul interpretativ se perfecționează.

Maria Tanasă susține că anul 2016 este anul acestei tinere cântărețe, una din speranțele muzicii populare românești, care nu duce lipsă de tineri talentați.

Profesorul interpret mai spune că talentul reprezintă 50% din rețeta succesului în lumea folclorului, restul de 50% este munca prin care își formează deprinderi muzicale și își desăvârșesc calitățile vocale.

„Anul acesta este anul Elisabetei Cuibar. După doi ani de pregătire la Cercul de canto popular, în acest al treilea an au început să vină premiile. Nu 2,3 sau 4, ci 20 de premii. Este un debut fulminant pentru ea, un început bun la început de drum, însă un drum lung cu multe provocări pentru viitorul acestui vlăstar al muzicii populare.”, ne-a declarat profesorul interpret Maria Tanasă. „Am descoperit multe calități la ea. Elisabeta este un copil dotat, harnic, perseverent, ascultător și profund în gând. Are un grad crescut de responsabilitate cu dorința de a se perfecționa și de a de autodepăși.”

Elisabeta Cuibar a intrat de mică în contact cu muzica. După familie, muzica este universul unde ea se simte cel mai bine. Pe lângă orele de canto popular cu Maria Tanasă, eleva Clubului Copiiilor din Fălticeni studiază în paralel pianul și chitara. La școală, ca și pe scenă, este premiantă.

Participă la concursuri și festivaluri de calibru pentru că vrea să cânte alături de alături de orchestră, de profesioniștii folclorului românesc. Iubește publicul și vrea să fie mereu în legătură cu el.

Pe Elisabeta Cuibar o recomandă nu doar talentul ci și atitudinea de pe scenă. Maria Tanasă susține că eleva ei trăiește cântecul, îl simte și îl iubește.

„Dacă Elisabeta păstrează această cadență, ea va ajunge departe. Îi prevăd un viitor plin de succese, însă pe ea o așteaptă un volum de muncă imens. Apreciez faptul că părinții își dau tot interesul pentru a-i împlini visul.”, afirmă profesorul interpret Maria Tanasă. „Sunt convinsă că peste ani va fi un artist important. De altfel îi citesc această ambiție. Văd la ea cum își dorește să fie printre cei mai buni. Ambiția, munca și talentul formează cheia succesului.”

Sprijinită de mama și tata, care o însoțesc pretutindeni, la toate concursurile muzicale, Elisabeta i-a făcut pe părinți să se simtă mândri de fiecare dată. De la fiecare festival a plecat cu cel puțin un premiu, dar au fost și cazuri când a primit trei premii pe trei secțiuni diferite, așa cum s-a întâmplat în decembrie 2016 la Bacău, unde la festivalul „Vreau să fiu o stea” a primit două premii I și un premiu II.

Pentru performanțele deosebite, la finalul anului școlar, Elisabeta Cuibar va primi Diploma de Excelență din partea direcțiunii Clubului Copiilor din Fălticeni.

Zilele acestea ea reprezintă România la un festival internațional de folclor din Republica Moldova, cea mai importantă manifestare muzicală la care este prezentă tânăra intepretă pregătită de Maria Tanasă.

ȘTIRI