Un val de frig polar lovește România până joi. Județul Suceava se află sub cod portocaliu de gerActualitate

Un val de frig polar lovește România până joi. Județul Suceava se află sub cod portocaliu de ger

       Accesări: 1260

Din această noapte, până în prima zi a lunii martie, valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare.  În acest sens, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben.

Se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Din seara zilei de sâmbătă (24 februarie) și până duminică noapte (25/26 februarie), în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45…50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55…65 km/h.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vremea se înrăutățește și mai mult începând de luni, 26 februarie, când intră în vigoare o atenționare Cod portocaliu, pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

 

ȘTIRI