Un tânăr din Fălticeni s-a izbit cu mașina în casa care l-a găzduit pe Ion Creangă:  Șoferul avea permisul de câteva luniLocal

Un tânăr din Fălticeni s-a izbit cu mașina în casa care l-a găzduit pe Ion Creangă: Șoferul avea permisul de câteva luni

       Accesări: 4554

Neatenția și lipsa de experiența și-au spus cuvântul. Un tânăr din municipiul Fălticeni, cu permis de conducere de câteva luni, este autorul unui incident pe care nu-l va uita prea devreme. Accidentul s-a petrecut vineri, aproape de miezul nopții, pe strada Ion Creangă.

Șoferul, în vârstă de 18 ani, circula pe direcția Rădășeni – Piața Mihail Sadoveanu, iar după un viraj la stânga a scăpat mașina de sub control.

Pe fondul carosabilului umed, dar și a lipsei de experiență la volan, conducătorul auto s-a deplasat pe contrasens, a intrat apoi pe trotuar, provocând câteva stricăciuni.

El a rupt un gard din fier și porțile metalice ale unei gospodării, după care s-a izbit în colțul unei case vechi, distrugându-i jumătate din cerdac.

Imobilul este casa unde a locuit scriitorul Ion Creangă, în perioada când învăța la școala de catiheți (profesori de religie) din Fălticeni.

Coincidență sau nu, autorul accidentului este fiul unui preot din municipiu.

Polițiștii au spus că șoferul are permis de conducere de aproximativ cinci luni.

În mașină mai erau doi pasageri, ambii în vârstă de 15 ani. Aceștia se aflau pe locurile din spate, iar în urma impactului au suferit contuzii ușoare. Minorii nu au necesitat internare la spital.

Oamenii legii l-au testat pe șofer cu alcooltestul. Rezultatul a fost negativ.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI