Un tânăr din comuna Preutești va fi extrădat în Germania: Individul era căutat din 2017 pentru tentativă de omorActualitate

Un tânăr din comuna Preutești va fi extrădat în Germania: Individul era căutat din 2017 pentru tentativă de omor

       Accesări: 6226

Va da răspuns pentru faptele sale. Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Preutești, va fi extrădat în Germania, unde este acuzat că l-a agresat un bărbat în casa căruia intrase cu scopul unui jaf. Individul a fost identificat zilele acestea, fiind săltat recent de lucrătorii Poliției Municipiului Fălticeni.

Autoritățile germane au solicitat extrădarea lui Petru Ciprian Calvan din aprilie 2017, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece tânărul era trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru mai multe furturi.

Conform acordurilor stabilite între state, extrădarea este posibilă când persoana solicitată nu mai are probleme judiciare în țara de origine.

Tânărul căutat de autoritățile germane pentru tentativă de omor, a fost reținut în vederea extrădării.

Presa germană afirmă că în dimineaţa zilei de 24 februarie 2017, Petru Calvan a pătruns în casa unei familii din Mülheim.

Calvan nu a acționat singur, ci împreună cu un albanez.

Proprietarii locuinței erau acasă, un bărbat (37 de ani) și soția acestuia (36 ani), împreună cu cei doi copii.

În locuință s-au auzit zgomote ciudate, iar bărbatul s-a deplasat la parter. Aici se aflau făptașii. Soția l-a auzit țipând pe soțul ei și s-a ascuns cu copiii în dormitorul de la etaj. Ulterior ea a alertat poliția.

Victima a fost gasită de oamenii legii într-o baltă de sânge.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.

Criminaliștii au prelevat probe ADN, atât din casă cât și din împrejurimile acesteia, reușind să-l identifice pe tânărul român ca unul dintre făptași.

Petru Ciprian Calvan figurează în evidența autorităților germane pentru mai multe infracțiuni de furt.

Deși a fost dat în urmărire în Germania, cazul fiind amplu mediatizat, preuteșteanul a reuşit să plece şi să se întoarcă acasă, în satul Arghira.

Tânârul de 23 de ani a fost identificat recent. El a fost reținut și adus  în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.

Luni, 10 decembrie, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Petru Ciprian Calvan la închisoare cu suspendare pentru furt.

În aceeași zi, lucrărtorii Poliției Municipiului Falticeni s-au deplasat în satul Arghira, la domiciliul tânărului, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI