Un tânăr de 19 ani este acuzat de crimă în cazul bărbatului găsit mort în comuna Baia: Polițiștii l-au introdus în arestul IPJActualitate

Un tânăr de 19 ani este acuzat de crimă în cazul bărbatului găsit mort în comuna Baia: Polițiștii l-au introdus în arestul IPJ

       Accesări: 5631

Suspiciunile polițiștilor în cazul bărbatului găsit mort în comuna Baia au fost confirmate în urma cercetărilor.

Joi, 5 ianuarie, la ora 07.55 polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Baia au fost sesizaţi că a fost găsită o persoană decedată în apropierea intersecţiei străzilor Petru Rareş şi Gheorghe Onişoru, din comuna Baia.

În locul indicat a fost găsit trupul neînsuflețit al lui Nicolae Budăi, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din comuna Baia.

Bărbatul prezenta pe față mai multe escoriații. Inițial nu s-a știut dacă acestea au fost provocate de căzătură sau în urma unui act de violență, iar polițiștii au deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Efectuarea autopsiei a scos însă la iveală un adevăr șocant. Moartea lui Nicolae Budăi a fost violentă şi s-a datorat exercitării unor acte de violenţă.

Echipa operativă a Serviciului de Investigații Criminale a IPJ Suceava s-a deplasat în comuna Baia și, în urma activităților investigative și de cercetare penală, a stabilit un cerc de bănuiți.

Investigatorii au stabilit că victima a avut un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cu Marius Andrei Varvara, un tânăr în vârstă de 19 ani din localiate. Conflictul s-a consumat miercuri, 4 ianuarie, în jurul orei 19.30, pe strada General Mleșniță Constantin.

Tânărul a exercitat, cu intenție, acte de violență de intensitate ridicată cu pumnii, picioarele și o bucată din lemn asupra victimei, provocându-i multiple traumatisme care au condus în scurt timp la deces.

În urma probatoriului administrat, procurorul criminalist a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de tânărul în vârstă de 19 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „omor” și reținerea acestuia pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Tribunalul Suceava a admis vineri, 6 ianuarie, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, și a dispus arestarea preventivă, pentru 30, a lui Marius Andrei Varvara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

ȘTIRI