Un tânăr băut și fără permis s-a răsturnat cu mașina la Vulturești: Eram curios să văd cum merge!Rural

Un tânăr băut și fără permis s-a răsturnat cu mașina la Vulturești: Eram curios să văd cum merge!

       Accesări: 2205

Își fac de cap de șosea și ignoră consecințele. Tot mai mulți tineri din zona Fălticeni se aventurează la volanul mașinii, deși nu dețin permis de conducere. Cazurile, care constituie infracțiune, se înmulțesc, iar de ce cele mai multe ori pentru îndrăzneți plimbarea se încheie prost și, evident, cu un dosar penal.

Situația este cu atât mai gravă, când aceștia conduc în stare de ebrietate.

Așa s-a întâmplat de curând și cu un tânăr din comuna Vulturești a cărui aventură la volan s-a terminat într-un gard, vehiculul fiind răsturnat.

Era ora 1 noaptea, iar automobilul avariat a fost identificat de un echipaj al Secției de Poliție Rurală Preutești, aflat în timpul serviciului de patrulare.

Accidentul s-a produs în apropierea bisericii din satul Merești.

Oamenii legii l-au găsit pe autorul incidentului la locul faptei.

Tânărul, un localnic, în vârstă de 22 de ani, conducea un Mercedes, automobil adus din Belgia cu o zi înainte de accident.

În jurul orei 23.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, el s-a întâlnit cu o prietenă, căreia i-a propus să-l însoțească într-o plimbare.

După câțiva kilometri parcurși prin satul Merești, cei doi au decis să se întoarcă la casele lor, numai că tânărul aventurier a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar autoturismul s-a răsturnat pe un gard.

Din fericire, în urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului și distrugerea gardului.

Polițiștii au interogat bazele de date și au aflat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul este neînmatriculat.

Surpriza a fost că plăcuţele de înmatriculare erau expirate de un an, numerele fiind atribuite la vremea respectivă unui alt autovehicul.

Ca să pună capac la toate, tânărul a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru că emana miros de alcool, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost escortat la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În timpul cercetărilor, autorul evenimentului rutier le-a mărturisit polițiștilor că „era curios să vădă cum merge mașina!”.

Tânărul din Merești s-a ales cu un dosar penal consistent, în care îi sunt atribuite cinci infracțiuni: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare şi distrugere din culpă.

ȘTIRI