Un sucevean a murit din cauza complicaţiilor date de gripăSănătate

Un sucevean a murit din cauza complicaţiilor date de gripă

       Accesări: 64

Săptămâna trecută a fost înregistrat un deces la caz de SARI confirmat cu virus gripal A(H1) pandemic, la un bărbat în vârstă de 23 ani. Decesul s-a produs în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, in data de 4 februarie. Pacientul nu era vaccinat antigripal, ne-a informat dr. Cătălina Zorescu, director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În judeţul Suceava, de la începutul sezonului de supraveghere a afecţiunilor clinice compatibile cu gripa, a infecţiilor respiratorii acute şi infecţiile respiratorii acute severe (SARI),  până la data de 10 februarie 2015 au fost confirmate cu laboratorul un numar de 11 cazuri de gripă (4 cazuri A-H1, 5 cazuri A-H3 şi 2 cazuri  grupa B).

„DSP Suceava precum şi întreaga reţea de furnizori de servicii medicale acordă o atenţie deosebită monitorizării evoluţiei afecţiunilor respiratorii şi acordării de servicii de diagnostic şi tratament pacienţilor care se prezintă la consultaţie, dar se cunoaşte riscul evoluţiei şi a unor forme mai grave de boală, în special la grupele de pacienţi cu risc: persoane care prezintă afecţiuni grave asociate, vârstele extreme, gravide, personal medico-sanitar. Este necesară respectarea recomandărilor medicale cunoscute pentru evitarea îmbolnăvirilor în sezonul rece.”, a precizat dr. Cătălina Zorescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI