Un student din Fălticeni reprezintă România la un concurs internațional de tehnologii virtualeActualitate

Un student din Fălticeni reprezintă România la un concurs internațional de tehnologii virtuale

       Accesări: 84

Participă la un concurs de top. Un student din Fălticeni se află zilele acestea în Franța la cea mai titrată competiție studențească internațională dedicată tehnologiei virtuale. Constantin Sandu este unul din cei trei reprezentanți din lotul României ce participă la concursul internațional ”Virtual Fantasy”, derulat în perioada 6-10 aprilie.

Fălticeneanul, în vârstă de 25 de ani, participă la secțiunea Limited Time, alături de sucevenii Sergiu Grigoriev şi Deryck Lucian Tomiuc, studenți înscrişi la programe de studiu de licenţă şi masterat al Facultății de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava.

Tema concursului este dezvoltarea unui proiect în domeniul realității virtuale și augumentate cu ajutorul noilor tehnologii.

Studenţii au fost selectaţi pe baza rezultatelor excelente, obţinute în cadrul unei competiţii similare, organizată în octombrie 2014 de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în care participanţii au avut la dispoziţie 25 de ore pentru a-şi demonstra abilitățile tehnice și creative.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Coordonatorul echipei este profesorul universitar doctor inginer Adrian Graur, echipa fiind selectată încă din luna martie de organizatorii evenimentului ştiinţific şi industrial ce se desfășoară în localitatea Laval.

Competiția internațională ”Virtual Fantasy” se întinde pe o durată de 30 de ore, timp în care studenţii vor trebui să-şi demonstreze capacităţile tehnice şi de lucru în echipă, precum şi rezistenţa la efort intelectual susţinut, în vederea implementării unei aplicaţii interactive 3D.

Fălticeneanul Constantin Sandu și colegii de echipă au ca temă dezvoltarea unei lupe virtuale cu ajutorul unui senzor special denumit (ET – eye tracker). Ei s-au gândit să dezvolte un muzeu virtual în care au așezat picturi celebre, vizualizate cu ajutorul acestui obiect ce poate fi purtat prin colecția de tablouri prin simpla mișcare a ochilor.

Echipa câștigătoare va fi anunțată mâine seară la ora 19.

ȘTIRI