Un străbunic din Horodniceni are 104 ani împliniți: Primarul Florea l-a trecut în rândul Cetățenilor de OnoareRural

Un străbunic din Horodniceni are 104 ani împliniți: Primarul Florea l-a trecut în rândul Cetățenilor de Onoare

       Accesări: 916

Un veac și mai bine de viață. Un străbunic din satul Brădățel este unul dintre cei mai longevivi locuitori ai județului Suceava și fără îndoială cel mai vârstnic localnic al comunei Horodniceni și al zonei Fălticeni. Trecut prin toate greutățile vieții, Costachi Știrbu este un exemplu viu al omului bun, cinstit și smerit.

În ziua centenarului unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie, el a împlinit venerabila vârstă de 104 ani.

La ziua aniversară a fost înconjurat de cei dragi, care l-au vizitat în casa părintească pe care nu a părăsit-o decât în timpul celui de-al doilea război mondial, pe când era combatant al Armatei Române.

Printre cei care l-au sărbătorit pe respectabilul Costachi Știrbu se numără și primarul Neculai Florea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Edilul comunei Horodniceni i-a înmânat o plachetă, împreună cu un buchet de flori, dar și un premiu în bani.

„L-am vizitat din nou astăzi la căsuţa sa din Brădăţel, unde ne-a aşteptat la fel de emoţionat şi încântat că are cui impărtăşi frânturi din impresionanta sa poveste de viaţă.”, a declarat Neculai Florea. „Avem datoria de a-l onora și de a-i mulţumi pentru lecția devotamentului, credinţei și sacrificiului de care a dat dovadă, pentru lecţia de viaţă ce ni-o dăruieşte de la an la an. Bunul Dumnezeu să îl ţină sănătos şi să-i dăruiască zile senine lângă noi cei ce îl preţuim nespus!”.

Familist convins, tată a șapte copii, și cu multă credință în Dumnezeu, străbunicul din Brădățel se bucură de un respect deosebit în comunitate.

Vârsta înaintată, viața lui care servește drept model pentru generațiile actuale, cât și faptele de vitejie de pe front i-au adus anul acesta și o distincție pe deplin meritată. La cei 104 ani Costachi Știrbu a primit titlul de „Cetățean de Onoare al Comunei Horodniceni.”

Primarul Florea susține că și-au sărbătorit eroul chiar în ziua centenarului Unirii Basarabiei cu Regatul României.

În ciuda vârstei, bătrânelul este perfect lucid și citește cărți de rugăciune și mai iese din când în când în grădină ca să-și păstreze tonusul zilnic. În urmă cu mai mulți ani a dăruit unei chinovii de maici un teren pe care s-a construit noua biserică din cadrul Mănăstirii Brădățel.

Despre Costachi Știrbu s-au scris două cărți care surprind povestea unui om care, în ciuda greutăților, și-a croit un drum frumos în viață.

ȘTIRI