Un spectacol umanitar pentru Maria Gavril și copiii acesteia va fi organizat pe 21 noiembrie la RădășeniActualitate

Un spectacol umanitar pentru Maria Gavril și copiii acesteia va fi organizat pe 21 noiembrie la Rădășeni

       Accesări: 95

Gest de solidaritate pentru supraviețuitorii tragicului accident de lângă Cornu Luncii. Două instituții au inițiat un demers caritabil pentru cei trei membri ai familiei Gavril care au scăpat cu viață. Primăria comunei Rădășeni și Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” au decis să organizeze un spectacol umanitar spre sfârșitul acestei luni.

Este vorba de un teatru de păpuși care va avea loc pe 21 noiembrie.

Organizatorii se așteaptă la un public numeros și spun că este posibil ca în aceeași zi să fie susținute două spectacole. Deja și-au anunțat prezența mai multe școli din județele Suceava, Botoșani și Iași.

Câțiva profesori din Fălticeni spun la rândul lor că vor veni cu elevii la teatrul de păpuși pentru că vor să contribuie la campania caritabilă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Comunitatea noastră este profund mișcată și îndurerată de drama familiei Gavril. Ce mai putem spune în astfel de situații? Cuvintele sunt de prisos!”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. „Acum trebuie să arătăm că Maria Gavril și copii ei nu au rămas singuri în fața acestui necaz. Ei se pot conta pe noi, cei care l-am apreciat și iubit pe părintele Petru Gavril și întreaga lui familie, o familie model care s-a clădit pe respect, credință și bunătate. Este rândul nostru să arătăm că putem să le oferim în aceste clipe dureroase ceea ce ei ne-au oferit atunci când s-au așezat la Lămășeni. Mă bucur că putem ajuta și că prin astfel de inițiative întindem o mână de ajutor Mariei Gavril și celor doi copii care au toată viața înainte. ” 

Trupa „Puppet” din Suceava va susține reprezentația pe scena Căminului Cultural din Rădășeni. Sunt așteptați să ia parte cât mai mulți părinți și copii.

Artiștii vor prezenta spectacolul „Fetița cu chibriturile” realizat în memoria Anastasiei Gavril, fetița cea mare a preotului Petru și a prezbiterei Maria, fostă elevă a școlii din Rădășeni.

Regia artistică este semnată de Adi Moroșan, iar coordonatorul campaniei caritabile este profesoara Cătălina Blană.
Intrarea la spectacol nu se va face pe bază de bilet, fiecare spectator urmând să doneze bani după posibilitate.

Fondurile strânse vor ajunge la Maria Gavril și cei doi copii, Alexia și Ioan.

Mama copiilor urmează să se externeze din spital. Starea ei de sănătate este tot mai bună, însă va urma o perioadă de recuperare după leziunile suferite în urma accidentului rutier.

Preoteasa Maria Gavril s-a bucurat de o susținere importantă din partea publicului.

Prima inițiativă umanitară a fost lansat imediat după accident când s-a făcut apel pentru donare de sânge, soția preotului Petru având nevoie urgentă după intervențiile chirurgicale. Oameni din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași s-au oferit să doneze sânge în urma anunțului lansat pe Facebook de rudele victimei.

Un alt demers caritabil a fost inițat luna trecută și la Fălticeni. Membrii unei asociații filantropice au donat familiei Gavril aproximativ 200 de kilograme de alimente care s-au adunat în coșurile sociale amplasate în rețeaua magazinelor Supermarket Simos.

Rudele Mariei Gavril au făcut recent apel la donații bănești, după ce au deschis patru conturi în lei și euro la BRD și CEC în vederea efectuării viitoarelor tratamente medicale și proceduri de recuperare de care va avea nevoie preoteasa în vârstă de 35 de ani.

Conturi donații pentru Maria Gavril

Cont Lei BRD

RO 14 BRDE 340 SV 6747 205 3400
Titular cont: Nicoleta Lupancu (sora Mariei Gavril)

Cont Euro BRD

IBAN: RO 97 BRDE 340 SV 4578 313 3400
Swift/BIC: BRDEROBU
Titular cont: Nicoleta Lupancu (sora Mariei Gavril)

Cont Lei CEC Bank
IBAN: RO 38 CECE SV 0108 RON 118 8950
Titular cont: Irimia Narciza (sora lui Petru Gavril)

CONT Euro CEC Bank
IBAN: RO 58 CECE SV O1B2 EUR 118 8952
CIF/SWIFT: CECEROBUXXX
Titular cont: Irimia Narciza (sora lui Petru Gavril)

ȘTIRI