Un șofer și-a abandonat camionul într-o pădure din Râșca. Polițiștii i-au confiscat mașina și bușteniiActualitate

Un șofer și-a abandonat camionul într-o pădure din Râșca. Polițiștii i-au confiscat mașina și buștenii

       Accesări: 1282

Aurul verde este în atenția oamenilor legii. Agenții Secției Poliție Rurală Vadu Moldovei au operat zeci de controale în trafic, în urma cărora au descoperit numeroase nereguli în transportul de masă lemnoasă. Probleme au fost depistate nu doar la verificările efectuate pe DN2, ci și în păduri.

Lucrătorii SPR Vadu Moldovei au identificat marți un camion abandonat, care le-a dat de bănuit.

Era ora 6 dimineața când patrula a găsit autoutilitara, parcată pe un drum forestier de pe raza Ocolului Silvic Rîșca. Mașina era încărcată cu bușteni, însă șoferul nu era de găsit.

Polițiștii au trecut la verificări în baza de date SUMAL. Oamenii legii au constatat faptul că nu au fost emise codurile necesare care să dovedească legalitatea transportului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După mai bine de două ore, la autocamion și-a făcut apariția un bărbat de 49 ani, din comuna Rîșca. El le-a spus agenților că este proprietarul și conducătorul auto al autoutilitarei.

El le-a prezentat polițiștilor două avize de însoțire, ambele emise pe 22 aprilie, la ore diferite, având și codurile aferente date de Ocolul Silvic din localitate pentru cantitatea de 13,85 m.c. bușteni gater molid și respectiv pentru cantitatea de 17,45 m.c. bușteni gater brad.

Polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care au inventariat materialul lemnos, rezultând cantitatea de 34 m.c. bușteni gater rășinoase, în valoare de 12.000 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat pentru încălcarea Legii nr. 171/2010.

Ca măsură complementară, echipa de control a dispus ridicarea materialului lemnos în vederea confiscării.

Șoferului i-a fost luat și autocamionul, în valoare de aproximativ 45.000 euro.

ȘTIRI