Un șofer prieten cu viteza și-a ”parcat” mașina pe rondul sensului giratoriu aflat pe strada SuceveiLocal

Un șofer prieten cu viteza și-a ”parcat” mașina pe rondul sensului giratoriu aflat pe strada Sucevei

       Accesări: 3456

Lipsa de atenție și viteza neadaptată condițiilor de drum scot bani din buzunarul șoferilor. Este și cazul unui conducător auto din Târgu Neamț care s-a trezit prea târziu să frâneze pentru a evita producerea unui incident. Șoferul, în vârstă de 53 de ani, se deplasa dinspre Suceava spre localitatea de domiciliu și, după ce a trecut podul peste Șomuz, de la intrarea din Fălticeni, i-a dat ”bice” mașinii pentru a urca spre centru.

După câteva sute de metri, acesta s-a trezit cu sensul giratoriu în față.

Era însă prea târziu. Șoferul s-a urcat cu mașina pe rondul din zona fostelor serpentine și i-a așteptat pe oamenii legii să constate nedoritul eveniment rutier. El a ținut direcția înainte ca și când acolo nu ar fi existat sensul giratoriu.

S-a întâmplat astăzi, aproape de ora 12.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bărbatul se poate declara un om norocos. Vehicul s-a oprit exact la marginea rondului, într-una din borduri.

Conducătorul auto nu le-a spus polițiștilor din ce cauză s-a ajuns aici, însă se bănuiește că acesta vorbea la telefonul mobil în timp ce conducea. Ei mai spun că șoferul nu a adaptat viteza înainte de intrarea în sensul giratoriu. Din fericire pentru proprietar, mașina, un vehicul de oraș Ford Ka, s-a dovedit rezistent la trecerea rondului, daunele fiind mici.

Polițiștii rutieri mai spun că viteza excesivă și neadaptarea vitezei sunt două din cele mai frecvente cauze ale accidentelor produse pe drumurile municipale.

Pentru imprudență, șoferul nemțean s-a ales cu o amendă de 630 de lei. Nici consecințele staționării pe rond nu au fost mai ieftine: au fost distruse două marcaje rutiere și doi stâlpi de iluminat în sensul giratoriu.

Potrivit IPJ Suceava, conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice.

ȘTIRI