Un șofer din Fălticeni și-a făcut mașina praf după ce a rupt un stâlp de beton: Conducătorul auto s-a urcat băut la volanLocal

Un șofer din Fălticeni și-a făcut mașina praf după ce a rupt un stâlp de beton: Conducătorul auto s-a urcat băut la volan

       Accesări: 4822

La un pas de o tragedie. Un șofer din Fălticeni și-a făcut praf mașina premium, un Audi A4 achiziționat din străinătate. Tânărul Darie Bogdan, în vârstă de 35 ani, conducea bolidul premium din direcția Preutești spre Fălticeni iar într-un viraj la stângă el a pierdut controlul mașinii și s-a izbit violent de un stâlp de electricitate pe care l-a rupt, după care a intrat cu mașina în gardul unei gospodăriei.

Teribilul accident s-a produs sâmbătă seara, la ora 22.30, pe strada Tudor Vladimirescu din Fălticeni.

Sunetul produs de impactul mașinii cu stâlpul și gardul, dar și scânteile produse în urme ruperii cablurilor de electricitate, i-au făcut pe proprietarii casei să creadă că s-a produs o explozie.

Proprietari terenului spun că dacă nu ar fi fost stâlpul în cale, mașina ar fi ajuns în curte și s-ar fi izbit în casă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Motorul și puntea față au fost dislocate de forța impactului deosebit de violent. Roata din dreapta, cu tot sistemul de frânare, au fost smulse și aruncate în fața mașinii. Luneta și portierele de pe partea stângă sunt, de asemenea, serios avariate.

Dotările mașinii dar și au salvat viața celor doi ocupanți ai mașinii. Modelul Audi A4 era echipat cu airbaguri frontale și laterale de tip cortină, iar structura din aluminiu s-a dovedit rezistentă la impact astfel încât șoferul și pasagerul din dreapta au ieșit din habitaclu teferi și nevătămați.

În urmă cu o lună s-a produs un accident similar, autorul distrugând mare parte din gardul gospodăriei. Acesta a plecat ulterior în străinătate și nu a mai plătit nimic, pagubele fiind suportate integral de proprietari. Ei spun că se tem să nu pățească din nou.

Mașina Audi A4 fusese adusă nu de mult timp din Suedia, după cum spun cei care îl cunosc pe autorul accidentului.

Verificările făcute de polițiști au scos la iveală faptul că fălticeneanul Darie Bogdan, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, după care a pierdut controlul mașinii.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, lucrătorii Poliției Municipale Fălticeni l-au testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferului i s-au recoltat la Spitalul Municipal Fălticeni două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Purtătorul de cuvănt al IPJ Suceava, comisarul Ionuț Epureanu, afirmă că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența alcoolului”, urmând a se dispune procedural și în funcție de pretențiile E.ON.

Ieri dimineață, pe perioada reparațiilor realizate la rețeaua distrusă,  locuitorii de pe strada Tudor Vladimirescu au rămas mai multe ore fără energiei electrică.

Contactați de cotidianul Cronica de Fălticeni, reprezentații E.ON Moldova susțin că în astfel de cazuri costurile pentru montarea unui nou stâlp și reparația liniilor de tensiune afectate costă de la 5.000 de lei în sus. Aceștia au spus că șoferului i s-ar putea imputa alți bani pentru sistarea furnizării electrice pe durata reparației.

ȘTIRI