Un șofer beat criță din Rădășeni s-a pus pe făcut „cerculețe” la Fălticeni: Polițiștii de la Rutieră i-au făcut dosar penalActualitate

Un șofer beat criță din Rădășeni s-a pus pe făcut „cerculețe” la Fălticeni: Polițiștii de la Rutieră i-au făcut dosar penal

Tânăr, băut și neliniștit. Așa se prezenta ieri seară un șofer din Rădășeni care s-a dat în spectacol cu mașina pe un drum public din Fălticeni. Conducătorul auto, în vârstă de 21 de ani, s-a deplasat în piața Mihail Sadoveanu, zona în care se află Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului și Biserica Adormirii, unde a început să facă „cerculețe” în jurul sensului giratoriu.

S-a întâmplat în Duminica Floriilor, la ora 18, sub privirile mai multor cetățeni care au asistat la un mic recital surpriză.

Individul era beat criță și voia să arate tuturor cât de priceput este la derapaje cu un autoturism Audi.

Aburii alcoolului i-au dat curaj, însă plăcerea i-a fost de scurtă durată pentru că sesiunea de „cerculețe” s-a întrerupt odată cu apariția polițiștilor.

Un trecător a sunat la 112 sesizând derapajul la propriu și la figurat al tânărului șofer. Martorii spun că șoferul nu controla prea bine mașina, bănuind că acesta ar fi băut.

La fața locul a fost trimis un echipaj de la Ordine Publică, șoferul fiind oprit pe strada Nicolae Bălcescu.

Nu mică le-a fost mirarea când polițiștii i-au cerut șoferului să iasă din mașină și să sufle în etilotest. Rădășeneanul abia se ține pe picioare în fața oamenilor legii. Potrivit IPJ Suceava, rezultatul afișat de aparat era de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul este șoferul cu cea mai ridicată alcoolemie depistată anul acesta pe drumurile publice din Fălticeni.

Bărbatul a fost ajutat să urce în mașina poliției, pentru a fi dus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În majoritatea cazurilor, rezultatul din sânge este dublu comparativ cu cel din aerul pur expirat.

După distracția din sensul giratoriu i-a venit și nota de „plată”.

Rădășeneanul s-a ales cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI