Un șofer beat criță conducea haotic între Spătărești și Vadu Moldovei: Polițiștii l-au oprit în trafic și la timpActualitate

Un șofer beat criță conducea haotic între Spătărești și Vadu Moldovei: Polițiștii l-au oprit în trafic și la timp

       Accesări: 65

Beau fără măsură și apoi se urcă la volan. Șoferii turmenați ignoră rigorile legii cu bună știință și se hazardează în deplasări riscante deși sunt în stare avansată de ebrietate. Nu o dată s-a întâmplat ca astfel de episoade să se încheie tragic nu doar pentru șoferii băuți bine, ci și pentru participanții care conduc regulamentar și care doar întâmplarea face ca ei să fie în locul și la momentul nepotrivit.

Un eveniment rutier a fost evitat după ce polițiștii l-au oprit la timp pe un șofer beat criță care se deplasa pe raza comunei Fântâna Mare. S-a întâmplat marți, 24 aprilie, pe DN2, între Spătărești și Vadu Moldovei, la orele amiezii când traficul rutier este intens, după cum se vede și în materialul filmat.

Acesta conducea haotic, când pe carosabil, când pe acostament, fapt care a atras atenția unui alt conducător auto care l-a filmat pe șoferul problemă.

Participantul la trafic, un conducător din zona Fălticeni, a sunat la numărul de urgență 112 și a povestit ce se întâmpla pe șosea. Un adevărat pericol public, șoferul băut conducea un automobil Dacia Logan de culoare vișinie care se deplasa șerpuit.

Conducătorul auto era atât de băut încât nu reușea să țină drumul drept, iar la câteva secunde vira mașina spre dreapta ca și când ar evita obstacole aflate pe drum. Imaginile surprinse sunt grăitoare.

La un moment dat acesta virează la stânga pe drumul județean 208 F spre satul Dumbrăvița.

Din fericire șoferul problemă a fost oprit la timp. Un echipaj al Secției de Poliție Rurală din Vadu Moldovei s-a deplasat rapid spre zona menționată și l-a tras pe dreapta când se afla încă în trafic.

La volanul Daciei Logan se afla un conducător auto din municipiul Rădăuți. Șoferul abia se ținea pe picioare și nu s-a lăsat prea ușor convins să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probele de sânge.

După ce l-au testat cu alcooltestul, rezultat indicat de aparat era de 1,41 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Șoferul din Rădăuți s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Ulterior el a fost condus la unitatea medicală din Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice.

Oamenii legii i-au reținut permisul până la soluționarea cazului.

Potrivit datelor statistice, principala cauză a accidentelor mortale înregistrate anul trecut în zona Fălticeni a fost consumul de alcool. Cinci din cele șase accidente mortale au avut ca autori șoferi aflați în stare avansată de ebrietate.

ȘTIRI