Un scurtcircuit a afectat circa 20 de case de pe strada Tudor VladimirescuLocal

Un scurtcircuit a afectat circa 20 de case de pe strada Tudor Vladimirescu

       Accesări: 111

Compania E-ON Distribuţie România a comunicat cotidianului Cronica de Fălticeni că astăzi, în cursul dimineţii, a fost schimbat un transformator electric pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Fălticeni, care ulterior s-a ars din cauza unui scurtcircuit provocat de o defecţiune apărută în instalaţia electrică ce alimentează şi locuinţele de pe strada menţionată. Scurtcircuitul a afectat şi cel puţin 20 de locuinţe.

Reprezentanţii E-ON Distribuţie au fost la faţa locului şi au îndrumat populaţia afectată să facă sesizări cu privire la aparatura electrocasnică avariată, sesizări în urma cărora se va lua legătura cu asiguratorul în vederea acordării de despăgubiri.

La ora la care a fost avariat transformatorul electric, iar proprietarii unor locuinţe au reclamat deteriorarea aparaturii electrocasnice, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă de pe aceeaşi stradă (Tudor Vladimirescu), în urma unui scurtcircuit produs de aparate electrice lăsate sub tensiune.

Referitor la aspectul despăgubirilor, Departamentul de Comunicare Corporatistă al E.ON Distributie Romania a transmis Cronicii de Fălticeni următoarele precizări:

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată se acordă în condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceste condiţii se regăsesc şi în contractele de furnizare a energiei electrice.

 Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică.

Excepţie fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice şi receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri.

Consumatorii care consideră că au fost afectaţi în urma unor incidente în reţelele electrice de distribuţie prin defectarea aparaturii electrocasnice, trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică în termen de 5 zile lucrătoare de la data producerii incidentului sau de la data luării la cunoştinţă a incidentului.

În maximum 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii în scris, titularul de contract care a solicitat despăgubirea va primi rezultatul analizei privind acordarea sau neacordarea de despăgubiri”.

 

ȘTIRI