Un premiu al concursului ”Eco Fotografia Anului” ajunge la FălticeniInvăţământ

Un premiu al concursului ”Eco Fotografia Anului” ajunge la Fălticeni

Alegerile inspirate sunt premiate. Un exemplu viu este chiar concursul național ”Eco Fotografia Anului 2014”, unde printre zecile de instituții participante s-a numărat și Clubul Copiilor din Fălticeni. Sute de imagini frumoase, realizate de elevi, au ajuns pe masa juriului care nu a avut o sarcină ușoară.

Au fost acceptate în concurs fotografii care reflectau ”Aspecte pozitive ale Naturii”.

După câteva săptămâni în care s-au analizat toate lucrările foto, competiția și-a desemnat pe cei mai buni dintre cei mai buni fotografi amatori.

Dragoș Grumăzescu, elev al Colegiului Național ”Nicu Gane”, dar care în concurs a reprezentat Clubul Copiilor, a reușit să ajungă pe podium. Cu fotografia intitulată ”Paradis” el a obținut locul III.

Imaginea oglindește un colț verde de la periferia orașului Stockholm, capitala Suediei, în timpul unei vacanțe pe care Dragoș, un pasionat declarat al artei fotografice, o petrecea cu părinții.

”Am surprins, atunci, un instantaneu. Nu era vorba de nici un concurs. Mă aflam cu părinții mei într-o vacanță, în Suedia. Când am participat, mi-am adus aminte de fotografie și am adus-o în concurs. Este printre primele instantanee pe care le-am făcut”, ne-a spus Dragoș Grumăzescu.

Fălticeneanul în vârstă de 16 ani nu se aștepta să ajungă printre primii trei clasați, având în vedere numeroasele imagini pe care le-a denumit reușite.

”Eco Fotografia Anului 2014” este primul premiu câștigat de Dragoș Grumăzescu în competițiile interșcolare.

ȘTIRI