Un pistol mitralieră de proveniență germană și 300 de cartușe românești au fost găsite într-o locuință din FălticeniLocal

Un pistol mitralieră de proveniență germană și 300 de cartușe românești au fost găsite într-o locuință din Fălticeni

       Accesări: 4444

Descoperire surprinzătoare în timpul unei demolări. Un pistol mitralieră de proveniență germană și aproximativ 300 de cartușe, ce datează din perioada celui de-al doilea război mondial, au fost găsite într-o locuință din Fălticeni. Arma și muniția au fost găsite de un localnic, în vârstă de 41 ani, care dărâma un imobil, cu pereți din lut, aflat pe strada Păcii.

S-a întâmplat vineri după-amiază, în jurul orei 15.

Bărbatul i-a anunțat pe polițiști, pistolul mitralieră și gloanțele fiind ridicate de lucrătorii biroului judiciar din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Acestea au fost găsite într-o anexă, lipită de imobil, ce servea ca magazie de lemne.

Descoperite între scândurile de la podul magaziei, atât arma cât și muniția, s-au păstrat foarte bine, arată ca noi.

Pistolul mitralieră, cu tot cu încărcător, și gloanțele erau învelite într-un ziar din septembrie 1945.

Din primele cercetări reiese că locuința a aparținut unui fost colonel de armată. Moștenitorii casei sunt două familii care acum trei ani au vândut locuința unei femei din Fălticeni, ce se află la muncă în Italia.

Pistol mitralieră german este un PM 40 fabricat în anul 1941, în Germania nazistă, iar gloanțele marca Parabellum sunt produse în 1945, în România.

Arma de asalt a fost folosită în special de parașutiștii mai multor armate, printre care și cele din țara noastră, dar și de alte trupe.

Lângă acestea s-a găsit și un formular specific înregistrării muniției de război.

Polițiștii spun că este pentru prima dată când la Fălticeni s-a găsit o armă militară și multă muniție, din timpul celui de-al doilea război mondial, păstrate în condiții foarte bune.

În toamna anului trecut, oamenii legii au ridicat de la Bogdănești un pistol fabricat în anul 1916, aflat într-o stare avansată de degradare. Arma a fost descoperită tot între grinzile de lemn ale unei case.

ȘTIRI