Un parc de aventură va fi deschis anul viitor la FălticeniExclusiv

Un parc de aventură va fi deschis anul viitor la Fălticeni

       Accesări: 5548

Noutate absolută în oferta de agrement pentru Fălticeni. Turiștii care vor veni să se relaxeze la piscinele complexului „Nada Florilor” vor avea motive în plus să aleagă această destinație pentru sfârșitul de săptămână sau în orice zi ar dori. Începând de anul viitor copiii și adulții vor putea să facă mișcare în aer liber în primul parc de aventură din municipiu.

Acesta va fi construit în parcul din apropierea iazului Șomuz, care se învecinează cu Baza de agrement „Nada Florilor”.

Parcul de aventură va avea trasee pentru cățărare și va fi conceput după cele mai moderne proiecte existent în România.

Amplasat în zona verde, spațiu va completa oferta existentă și va constitui un punct de atracție pentru turiști. Cel puțin așa susține primarul Cătălin Coman care și-a propus să aibă unui din cele mai frumoase proiecte de acest gen din țară.

„Ne-am gândit să întregim și să diversificăm oferta actuală pentru turiști.”, a declarat primarul Coman în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Vom avea peste câteva luni un parc de aventură la Fălticeni. Planul unui astfel de parcnu este nou. Ne doream acest lucru, însă nu ascund faptul că au existat mai multe sugestii pe aceeași temă pe care le consider ca binevenite.”

Lucrările de construcție la parcul de aventură vor începe în primăvara anului 2018.

Primele schițe cu viitorul spațiu de recreere vor fi creionate în toamna acestui an, cel mai probabil în luna septembrie. Autorul proiectului urmează să sosească zilele viitoare la Fălticeni pentru a vedea zona de amplasare, urmând ca după stabilirea primelor coordonate în teren să înceapă discuțiile pentru materializarea spațiului recreativ.

„Parcul va fi construit în zona parcului „Nada Florilor. Va fi un proiect care se va ridica la înălțimea parcurilor de top pentru aventură din țară. Ne dorim un proiect reușit, la Fălticeni, care să întrunească așteptările turiștilor.”, a declarat primarul Cătălin Coman în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.  „Vreau să îi asigur pe iubitorii de natură că realizarea acestuia nu va presupune defrișări. Vom realiza traseele printre copaci sau cât mai aproape de aceștia.

Proiectul parcului de aventură va fi dezvoltat de echipa care s-a ocupat de un proiect similar construit în Salina Praid.

Construcția efectivă ar putea demara în martie sau aprilie 2018. Traseele vor fi stabilite de specialiști în domeniu, acestea urmând să sporească experiența recreativă în aer liber a copiilor, tinerilor dar și adulților.

Primul parc de aventură din Fălticeni va fi inaugurat cu câteva zile înainte de sezonul estival.

Autoritățile locale spun că acesta ar putea fi deschis de la jumătatea lunii mai.

ȘTIRI