Un nou supermarket german ar putea intra pe piața din Fălticeni. Proprietarii terenului cer 900.000 de euroExclusiv

Un nou supermarket german ar putea intra pe piața din Fălticeni. Proprietarii terenului cer 900.000 de euro

       Accesări: 8737

Piața locală este în vizorul unui investitor străin. Compania germană Rewe intenționează să deschidă un magazin la Fălticeni pentru a-și mări rețeaua din județ. Intrarea este posibilă după ce un grup de oameni de afaceri au scos la vânzare un teren pe care l-au achiziționat în urmă cu câțiva ani.

Rewe va intra cu marca Penny Market, lanț de magazine care în România se apropie de 250 de unități.

Unul dintre proprietarii spațiului a declarat jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că primele demersuri s-au concretizat prin adresele de intenție trimise companiei.

Teren vândut cu 105 euro mp

Locul scos la vânzare, aflat între stația de Ambulanță și sediul Delgaz Grid, măsoară 8.500 de metri pătrați.

Proprietarii cer nu mai puțin de 900.000 de euro. Mai precis, 105 euro metrul pătrat.

Pe teren este amplasată prima stație pentru generarea curentului electric din oraș, construită acum aproape un secol, amenajată pe 1.000 de metri pătrați.

Firma germană încearcă de patru ani să pătrundă pe piața din Fălticeni.

În primăvara anului 2015, reprezentanții Rewe plănuiau să deschidă magazinul pe locul vechii maternități, pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați, însă proiectul a stârnit nemulțumiri și discuții aprinse în Consiliul Local.

Proiectul a fost blocat în toamna aceluiași an, pe fondul dezbaterilor privind aprobarea documentației de urbanism pentru PUZ (Planul Urbanistic Zonal).

Alți trei posibili cumpărători

Proprietarii terenului nu vor negocia doar cu germanii de la Rewe.

Tratative se duc și cu o firmă de imobiliare din București.

De ofertă s-au arătat interesați alți doi operatori economici, printre care și o altă companie străină ce deține un lanț de magazine.

În municipiul Fălticeni sunt deja patru magazine ale unor nume mari în domeniul comerțului cu amănuntul, Kaufland, Carrefour, Lidl și Profi. La acestea se adaugă și mărcile locale Supermarket Simos și Supermarket Balli.

ȘTIRI